fbpx

logo EPG

Vara și kilogramele în plus

Parcă vara, mai mult decât în alte perioade, ne dorim să arătăm cât mai bine, iar kilogramele în plus ne deranjează....și ne dorim să scăpăm de ele. Pentru unele persoane este relativ ușor; pentru altele este chiar dificil și apelează la diverse metode, unele dăunătoare sănătății.

Regimurile drastice în general nu ne fac bine; slăbirea bruscă aduce un deserviciu întregului corp și în general pui repede la loc mai mult decât ai slăbit; slăbirea treptată, echilibrată, oferă corpului timp să integreze, să se obișnuiască cu noul mod de viață (alimentatie – cantitate, calitate, orar, sport etc), să îl considere normal și nu un stres pe care îl suporți cum și cât poți și apoi îl respingi.

Este important să ținem cont de diferențele dintre noi: avem metabolism diferit, trăim la ”viteze” diferite, asilimilăm alimentele diferit... pot exista dezechilibre în corp: dereglare endocrină cu tendință spre hipotiroidism; sau dezechilibre minerale cu reteenție de apă, sau există multe toxine în corp și avem mult țesut grăsos care, printre altele, are rolul de a depozitate aceste toxine. În concluzie vom slăbi în mod diferit.
Este important să facem un consult medical înainte de a începe o cură de slăbire; este foarte important să fim constanți în ceea ce facem pentru a obține rezultatele dorite.

În orice încercare de scădere în greutate sunt la fel de importante și dieta dar și sportul.
Există câteva reguli... universal valabile:

 • nu consumati dulciuri, pâine, făinoase, paste, cartofi, orez (nu carbohidrati - glucide, zahăr),
 • nu mâncați seara, pentru ca organismul să își poate desfășura noaptea procesele de curățare, regenerare, nu să fie ocupat cu digestia alimentelor,
 • mestecați pe îndelete....în felul acesta alimentele se digeră mai bine și vă săturați cu o cantitate mai mică de mâncare,
 • o zi pe săptămână ar fi ideală de ținut post negru, sau să consumăm doar sucuri de fructe, băute pe îndelete, nu pe nerăsuflate!!!, dar o zi; nu ne ajută să ne înfometăm,
 • mâncați în prima parte a zilei, altfel ....seara veți da iama în frigider,
 • nu țineți în casă alimente tentante, oricare ar fi ele,
 • consumați suficientă apă, dar nu exagerat; când slăbim, la fel ca atunci când ținem post, organismul mobilizează toxine din corp, care trebuie eliminate la exterior; în principal aceasta se face prin rinichi, mai ales la persoanele care nu transpiră,
 • nimic nu înlocuieste sportul: accelerează arderile, favorizează digestia, favorizează secreția de neurotransmițători la nivelul creierului deci ne ridică moralul; ne ajută să slăbim sănătos și să menținem rezultatul.

Gemoterapia și fitoterapia ne pot susține în aceste eforturi.
Slim drink este un produs fitoterapic cu acțiune specifică pentru scăderea în greutate, datorită asocierii de: Vulturică, Splinuță, Păpădie, Brusture, Fenicul și Fucus vesiculosus (algă marină brună).
Ajută la scăderea în greutate prin detoxifierea și drenarea organismului la diferite niveluri: renal, gastric, intestinal, hepato-biliar și al pielii și prin accelerarea metabolismului, datorită compușilor cu iod din alga marină brună.

Se administrează câte o linguriță de 2 ori pe zi, în puțină apă, cu 30 de minute înaintea meselor principale, timp de 1-2 luni.
Nu este recomandată administrarea persoanelor alergice la preparate cu iod.

Pentru un efect mai rapid se pot recomanda asocieri cu alte produse naturale Plantextrakt:

 • În caz de surplus ponderal cu retenție de apă, administrarea de Slim drink de 2 ori pe zi se poate asocia cu Extract din muguri de Fag, cu efect diuretic, drenor renal, de scădere a colesterolului sau cu Polygemma 12 Rinichi detoxifiere - conține extracte din muguri de Frasin, sevă și frunze de Mesteacăn, cu marcat efect diuretic, depurativ.
 • În caz de metabolism lent, tendință spre hipotiroidism, cu Extract din amenți de Mesteacăn (reechilibrant hormonal cu acțiune pe tiroidă și aparat genital; crește potența si libidoul).
 • Pentru drenajul pielii, sau dacă în urma scăderii în greutate pielea are aspect inestetic, se recomandă asocierea cu Polygemma 13 Piele detoxifiere – conține muguri de Nuc, Platan și sevă de Mesteacăn, cu efect benefic în caz de piele inelastică, fără strălucie, erupții pe piele, acnee, celulită, căderea părului.

Toate aceste recomandări sunt benefice pentru întreținerea sănătății, nu doar pentru a da jos câteva kilograme. Aflați mai multe pe www.gemoterapie.ro!