De aproape 30 de ani, la Plantextrakt fabricăm extracte vegetale și produse naturale originale, de înaltă calitate, a căror eficacitate este apreciată de către medici, farmaciști, pacienți – din România și de peste hotare. Este ceea ce ne motivează în activitatea noastră zilnică.

Înființate în toamna anului 1991 ca firmă mixtă româno - germană cu sediul la Rădaia, 14 km depărtare de Cluj Napoca, într-o zona nepoluată, în mijlocul naturii, Laboratoarele Plantextrakt au o experienţă de peste 27 de ani în prelucrarea plantelor, cu realizarea de preparate fitoterapice, gemoterapice şi medicamente homeopatice.

Platforma industrială are o suprafață de 38.000 m2, din care 3.500 m2 o reprezintă halele de producție și zonele de depozitare, iar pe o suprafață de peste 12 ha se întind culturile ecologice de plante medicinale.
În perioada 1992 - 1995 firma a funcționat în exclusivitate prin activitatea de export de materii prime pentru homeopatie - tincturi mamă - pe piețele farmaceutice din Europa de Vest (Germania, Austria, Italia) și din Extremul Orient (India, Pakistan), activitate care continuă şi în prezent.

Începând cu 1995 produsele fitoterapice PlantExtrakt sunt autorizate pentru comercializare pe piața farmaceutică românească, iar din 1996 s-au lansat pe piață medicamentele homeopatice în doua forme farmaceutice: granule homeopatice și picături homeopatice.

Condiţiile îndeplinite ce garantează calitatea produselor fabricate la Plantextrakt sunt numeroase:

  • procesul de fabricaţie se derulează începând de la recoltarea plantelor din flora spontană şi din culturi proprii
  • culturile şi zonele de recoltare sunt certificate ecologic
  • plantele, culese doar de către angajaţii departamentului Agricol Plantextrakt, sunt atent verificate de către botanişti cu experienţă
  • prelucrarea plantelor se realizează în general - peste 90% - în stare proaspătă (fără a fi supuse procedeului de uscare)
  • produsele naturale obţinute sunt analizate prin tehnici moderne în laboratoarele de control al calităţii ale firmei
  • fluxurile de producţie şi control al calităţii sunt certificate GMP - certificare farmaceutică internaţională pentru bună practică de fabricaţie, o confirmare a îndeplinirii tuturor condiţiilor tehnice, materiale şi umane pentru realizarea de produse de înaltă calitate.

Prin prelucrare în stare proaspată şi extracţie la rece (metoda de fabricaţie Plantextrakt) se păstrează nealterat fitocomplexul responsabil de acţiunea terapeutică.

Anual, PlantExtrakt este inspectat de către beneficiari externi într-un program organizat de audituri de calitate. Se urmareste analiza solurilor la culturile ecologice și pe zonele de recoltare, urmarirea fabricației în dosarele de înregistrare a producției și în documentele de calitate, respectarea condițiilor de lucru specifice și în mod deosebit sistemul de management al calitații.

Certificare GMP Laboratoarele Plantextrakt

Certificare ecologica Laboratoarele Plantextrakt