Beneficiile gamei Polygemma

Deseori, noi oamenii uităm să avem grijă de sănătate. Să punem sănătatea pe primul loc. Scopul nostru cel mai important ar trebui să fie sănătatea.

După ce am experimentat neputința în fața unor boli, o luptă cu diferite simptome, mai mult sau mai puțin severe, ceva se întâmplă. Începem să căutăm ”soluții”. Soluții naturale. Soluții naturale pentru sănătatea noastră. Pentru sănătatea copiilor noștri. Pentru sănătatea părinților noștri.

Administrarea remediilor homeopate

Atunci când inițiem un tratament homeopat, este bine să știm care sunt principalele reguli de administrare a remediilor homeopate.

Top 5 avantaje ale unui extract din muguri de plante

Plantele au fost primele medicamente folosite de om pe parcursul istoriei. Prima dată au fost folosite plantele ca atare, apoi s-au preparat ceaiuri, poțiuni, creme, balsamuri; iar azi se prepară forme farmaceutice complexe. Odată cu dezvoltarea științei, a metodelor de analiză, cu inițierea studiilor farmacologice, omul și-a pus din ce în ce mai mult problema: “ce este acel ceva care ne ajută să ne simțim mai bine când utilizăm un produs pe bază de plante?”.

Propolis: de la utilizarea traditionala, la studii recente

Propolisul este un produs natural general acceptat. Exceptand riscul de a dezvolta o alergie, propolisul este considerat un produs fără riscuri1,2, conform criteriilor adoptate de Organizația Mondială a Sănătății.

Deoarece propolisul nu interacționează cu principalele enzime hepatice sau cu alte enzime cheie, poate fi utilizat concomitent cu alte medicamente, fără risc de interactiuni medicamentoase2.

Propolis - ingredient activ natural tradițional

Stim deja ca propolisul produs de albine transformă stupul într-o adevărată cetate de rezistenta. Albinele folosesc propolisul ca mijloc de apărare împotriva mucegaiurilor, a microbilor, pentru mumificarea intrușilor din stup, proces ce nu permite putrezirea lor, dar și pentru căptușirea pereților stupului, proces ce nu permite formarea curenților de aer1.

Stres, imunitate și boală

Stresul, imunitatea și boala se pot afecta reciproc, iar aceste relații pot fi influențate de factori favorizanti, cum sunt: înaintarea în vârstă, durata stresului; precum și de factori protectori , cum ar fi somnul bun1. Percepția unor presiuni externe sau autogenerarea unei presiuni psihice, atunci când persoana își stabileste țeluri nerealiste, pe care nu le poate atinge, sunt alți factori favorizanți ai stresului1.

Măceșul - sursă de vitamina C naturală

MĂCEȘUL cu denumirea stiințifică ROSA CANINA,  cunoscut popular ca  rug, trandafir sălbatic, trandafir câinesc sau trandafir de câmpie este cel mai răspândit dintre trandafirii sălbatici, de la câmpie, până în zona montană. Își datorează numele grecilor, care îl credeau capabil să vindece rabia. Este un arbust caracterizat prin adaptabilitate și  forță de expansiune deosebite.

Caprifoiul - antiviral al gemoterapiei

Fitoterapia clasică nu a mizat pe efectele terapeutice ale Caprifoiului, în schimb în gemoterapie sunt cunoscute și apreciate efectele binefăcătoare ale extractului din mlădițe de Caprifoi de munte – Lonicera nigra – specie care crește spontan, la munte.

Caprifoiul a fost adus în atenția noastră în acest an de către cercetători chinezi, datorită căutărilor acestora de soluții eficiente în tratarea Covid – 19. Totul a pornit de la utilizarea Caprifoiului, de mii de ani, în medicina tradițională chineză, pentru prevenirea și tratarea unor afecțiuni respiratorii. Caprifoiul a fost folosit apoi și în secolul XXI pentru tratarea epidemiei SARS (sindromul respirator acut), care a afectat lumea în perioada 2000-2003. 

Polygemma Căi Urinare - Fără infecții urinare

Și tu ai suferit sau suferi chiar acum de infecție urinară? Dacă da, atunci trebuie să știi că faci parte din cele circa 33% din totatul femeilor, sau 4% din totalul bărbaților care experimentează minim 1 dată pe parcursul vieții lor simptomele unei infecții urinare. Deși multe infecții urinare trec neobservate, la unii dintre noi pot căpăta tendința de a reapărea. Atunci când mergem la medic, acesta poate stabili diagnosticul de uretrită, cistită sau pielonefrită – dacă infecția a urcat și către rinichi.