logo EPG

Vitamina K2 naturală, vitamina D3 și sănătatea oaselor

Ce sunt vitaminele K?

Vitaminele K sunt vitamine liposolubile, dintre care, mai cunoscută pentru rolul său în procesul de coagulare a sângelui este vitamina K1 (fitomenadiona).
Vitamina K2 este o altă vitamină K (menaquinona) ale cărei proprietăţi sunt de activare a mecanismelor de legare a calciului la nivelul matricei osoase, de reducere a calcifierilor de pe pereţii arteriali, precum și de buna funcționare a altor 15 proteine, mecanisme ce se află în curs de studiere de către cel mai mare grup de cercetători ai vitaminelor K, în Olanda, la Institutul Maastricht.

Vitamina K2 naturală, esențială pentru sănătatea oaselor

Un aport alimentar insuficient de vitamina K2 va duce în primul rând la oase fragile.
Mult timp oamenii de ştiinţă au crezut că deficienţa vitaminei K în organism se întâlneşte rar, presupunând că aportul ei este uşor de realizat din surse alimentare (brânză, iaurt, legume cu frunze verzi) şi prin biosinteza bacteriilor de la nivel intestinal. Cu toate acestea, date recente arată că vitamina K nu mai este atât de abundentă în alimentaţie ca altădată. De asemenea, terapiile cu antibiotice pe termen lung, diareea cronică sau afecţiuni ale vezicii biliare, pot creşte riscul deficienţei de vitamina K, prin alterarea florei intestinale.

Vitamina K2 și vitamina D3 – o asociere necesară pentru oase sănătoase

Osteocalcinul este proteina care asigură o bună absorbție a calciului în oase. Acesta se găsește în organism în două forme: forma activă care poate duce la îndeplinire fixarea calciului în oase și forma inactivă, care așteaptă să fie activată. Activarea osteocalcinului este condiționată de prezența vitamineiK2. Un alt factor important este sintetizarea osteocalcinului, proces influențat de vitamina D3.
De aceea, asocierea celor două vitamine este benefică.

S-a constatat că, la ora actuală, populaţia suferă de o deficienţă de vitamina K2.

Măsurători privind gradul de activare al proteinei dependente de fixarea calciului în oase (osteocalcinul), au indicat acest lucru. Iar activarea osteocalcinului se realizează de către vitamina K2.

Cui se recomandă administrarea Mena Q7® Vitamina K2 naturală?

1. Persoanelor predispuse la demineralizări osoase (în special femeilor la premenopauză şi menopauză), copiilor la pubertate, în perioada de creştere.

În perioada pubertăţii şi a adolescenţei ţesuturile osoase cresc şi se dezvoltă mult mai intens. După ce se obţine masa osoasă maximă, la finalul primilor 20 de ani ai vieţii, o vreme aceasta se menţine în platou, apoi începe să apară treptat, cu vârsta, pierderea osoasă. Probabilitatea de apariţie a osteoporozei în cursul vieţii este strâns legată de cantitatea de ţesut osos format înainte de vârsta de 30 ani. De aici şi ideea că masa osoasă de bună calitate achiziţionată în prima parte a vieţii determină reducerea riscului de osteoporoză în a doua parte a vieţii.

    grafic menaq7

2. Aociat tratamentului iniţiat persoanelor cu osteomalacie, osteoporoză, traumatisme osoase, pentru o utilizare eficientă a calciului în organism.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) arată că osteoporoza afectează peste 200 de milioane de oameni pe glob. În întreaga lume, unul din trei bărbaţi ar putea suferi o fractură osteoporotică în viitor, în timp ce riscul la femei este de aproape unu la doi, după menopauză, pierderile anuale de masă osoasă fiind accentuate cu fiecare an care trece.

Aveți încredere în Mena Q7® Vitamina K2 naturală, un preparat în care se găsesc asociate vitamina K2 și vitamina D3. Acest preparat este rezultatul a peste 30 de ani de studii realizate de către cercetători de la  Institutul Maastricht.