Telefonul pacientului: 0800 800 433 (gratuit in reteaua Romtelecom)
Program de apelare: Luni - Vineri, intre 9.00 - 11.00
 
Joi, 10 Octombrie 2013 00:00

Smochinul, reglatorul secreţiei gastrice

Toamna şi primăvara durerile de stomac se acutizează în cazul celor cu sensibilitate la nivel gastric sau care au deja instalate dezechilibre ce au fost diagnosticate. Pentru aceste persoane gemoterapia poate aduce alinarea acestor dureri.

Gemoterapicul de elecţie este cel din muguri de Smochin, cu tropism la nivelul stomacului, duodenului şi colonului. Mugurii de Smochin conţin mucilagii, substanţe enzimatice ( lipaze, proteaze, cravină - ferment diastazic cu acţiune similară pepsinei), vitamine ( B, A, C ), oligominerale, calciu, fosfor, fier, zaharuri, grăsimi, proteine.

S-a demonstrat că protejează stomacul, ajutând la reglarea acidităţii gastrice (eficient în hiper sau hipoaciditate gastrică), reglează tulburările de motilitate gastroduodenale, susţine procesul de cicatrizare a mucoasei gastrice şi intestinale şi este ficient în manifestări ale stresului cu repercursiuni la acest nivel.

Acţiunea acestui gemoterapic este extrem de importantă în contextul ultimelor cercetări care susţin că stomacul este un "al doilea creier" sau că există un "sistem nervos enteric" reprezentat de cele peste 100 milioane de celule nervoase ce înconjoară tractul digestiv. Sistemul nervos enteric este considerat un sistem nervos care controlează şi coordonează buna funcţionare a aparatului digestiv (stomac şi intestin): motilitatea, funcţia secretorie, funcţia digestivă, vascularizaţia. Este legat de sistemul nervos central prin fibre nervoase, dar într-o măsură semnificativă poate funcţiona independent.

Gemoterapicul din muguri de Smochin s-a dovedit extrem de eficient în tulburări neurovegetative şi psihosomatice sau de origine funcţională la nivel gastro-duodeno-colic. Se recomandă cure de întreţinere de 1-2 luni de zile primăvara şi toamna pentru persoanele cu suferinţe la nivel gastro-duodenal. Intră în compoziţia preparatului Polygemma 1- Stomac, care mai conţine şi extract gemoterapic din muguri de Arin negru cu acţiune antiinflamatoare generală, inclusiv asupra mucoasei digestive.

7759 Vizualizari

Informatii utile

Articole pe teme de interes pentru sustinerea sanatatii

Evenimente

La zi despre actiunile pe care le intreprindem

Picătura verde

Emisiune despre sănătate - cum să o menținem sau să o redobândim cu ajutorul gemoterapiei

Intră în Echipa Plantextrakt

 

Newsletter

Contact

+(4)0264-260688, +(4)0264-260404
 

407059 Rădaia fn,
jud. Cluj, România
 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.