fbpx

logo EPG

Răcelile la copiii între 1-8 ani

Fiecare părinte grijuliu caută ce-i mai bun pentru copilul său – aceasta se știe.

Pentru că bebelușii sunt speciali și nevoile lor sunt speciale, nu ne propunem să discutăm în acest articol despre aceștia. Ne propunem în schimb să ne adresăm părinților de copii între 1 și 8 ani. Aceste categorii de vârstă: copii mici, preșcolari și școlari mici se disting prin faptul că sunt foarte năzdrăvani, dar și sensibili și expuși în comunitate la îmbolnăvirile uzuale.

Cât de des răcesc copiii între 1-8 ani?

Odată intrați la grădiniță, copii sunt inevitabil expuși infecțiilor. Pentru că imunitatea individuală este în formare, mulți micuți se îmbolnăvesc. Răcelile la copii se pot repeta și până la 8-13 ori pe an. Astfel, conform European Respiratory Society - the European Lung White Book, copiii răciți reprezintă aproximativ 25% din totalul consultațiilor de medicină primară, atât la medicul de familie, cât și la pediatru. Din cauza simptomelor de răceală, copiii lipsesc de la grădiniță sau de la școală, iar părinții, la rândul lor, sunt nevoiți să lipsească și ei de la serviciu…

S.O.S. Copilul e răcit!

Ce-i de făcut când copilul nostru mic, preșcolar sau școlar mic e din nou răcit? În urma unei consultații, medicii de familie și pediatri recomandă frecvent tratamente simptomatice și de susținere a imunității. Aceasta deoarece cele mai multe răceli sunt simple viroze, care nu necesită tratament cu antibiotic.

O tendință modernă în strategia terapeutică a răcelilor presupune inițierea unei intervenții cu terapii naturale, înainte chiar de a apela la medicamentele uzuale, disponibile fără prescripție. Germania este pionier la acest capitol, iar în ghidurile de practică se precizează clar utilizarea mai întâi de toate a terapiilor naturale, la copii. Motivul? Terapiile naturale din plante, numite fitoterapice, acționează blând și profund pentru sănătatea organismului și nu sunt însoțite de efecte adverse, cum se poate întâmpla în cazul unora dintre medicamente.

Asocierea într-o schemă de tratament a medicamentelor clasice, numite alopate, împreună cu terapii naturale din plante, se numește abordare integrativă. Beneficiile abordării integrative constau într-o bună eficacitate și un bun grad de siguranță pentru pacient.

Terapiile naturale – ce sunt și cum acționează?

Terapiile naturale sunt produse cu  extracte din plante medicinale, sunt numite fitoterapice și sunt cunoscute și utilizate încă din antichitate. Ele și-au dovedit atât rolul benefic, cât și siguranța în utilizare.

Acțiunea plantelor medicinale se datorează compușilor activi pe care le conțin. Bogăția de compuși activi este optimă în părtile tinere ale plantei, cum sunt mugurii și mlădițele. Astfel, extractele din muguri și mlădițe aduc beneficii importante pentru sănătatea copiilor, inclusiv pentru copilul dumneavoastră între 1-8 ani.

Energotonic junior® – Soluții și siropuri naturale pentru juniori plini de energie, tonus, bucurie, sănătate.

Regulile de farmacologie pediatrică impun anumite forme farmaceutice pentru preparatele care se adresează copiilor. Siropurile și soluțiile sunt o formă farmaceutică uzuală pentru copii.

La PlantExtrakt, am creat Energotonic junior®, gama special adresată copiilor între 1 si 8 ani. De ce specială, vă întrebați?

Specială pentru că sunt soluții și siropuri pentru copii, cu extracte naturale din plante, muguri și mlădițe – cu eficacitate optimă și grad bun de siguranță. Pentru sănătate și energie.

Specială pentru că sunt produse realizate la rece. Plantele noastre sunt utilizate în stare proaspătă și nu sunt expuse la temperatură ridicată, pentru a-și păstra intactă toată forța vitală.

Iată cum procedăm: realizăm un sirop de zahăr invertit, care este bine răcit și abia apoi amestecat cu suc din fructe de pădure, presat la rece. Apoi înglobăm cu grijă în sirop extractele naturale din plante, muguri si mlădițe – fiecare dintre ele fiind realizat la rece. Nu adăugăm nici un fel de colorant sau aromă artificială. Siropurile au gust, miros și aspect plăcut, natural, care se datorează bazei din suc de fructe de pădure și plantelor din compoziție. Produsele Energotonic junior® sunt fără lactoză și fără gluten. Pentru tonus și bucurie.

Din gama Energotonic junior®:

NOU:               ENERGOTONIC Suc de Ridiche Neagră cu miere de albine

NOU:               ENERGOTONIC junior® Tuse seacă și productivă

NOU:               ENERGOTONIC junior® Sinusuri

NOU:               ENERGOTONIC junior® Mullein picături de urechi

NOU:                ENERGOTONIC junior® Vitamine

Așadar, dragi părinți de copii între 1 si 8 ani, la răceala viitoare vă puteți baza și pe terapiile naturale din gama Energotonic junior®.

Energotonic junior®: pentru copii între 1 și 8 ani, sensibili și năzdrăvani!