fbpx

logo EPG

Mărul pădureţ - reechilibrantul stării interioare

Considerat regele fructelor, Mărul este folosit şi în gemoterapie cu efecte benefice deosebite şi o primă calitate ce i se atribuie este aceea de reechilibrare a stării interioare. S-a constatat că stimulează activitatea intelectuală, fiind util în dificultăţi de concentrare cu scăderea memoriei, când se pate administra împreună cu gemoterapicul din seminţe de Mesteacăn. În acelaşi timp are şi un moderat efect sedativ nervos - relaxează, calmează frica şi diminuează anxietatea.

La nivel mental, mugurii de Măr favorizează meditaţia şi deschid căile cunoaşterii de sine, trezind fiinţa interioară şi promovând o stare de conştientizare şi o viziune mai armonioasă asupra lucrurilor. Facilitează eliminarea toxinelor, fizice, emoţionale sau mentale - o acţiune depurativă profundă - detoxifiantă şi alcalinizantă. Este indicat celor care nu reuşesc să se detaşeze, elibereze şi să iasă dintr un blocaj. Sunt stări de dezechilibru interior prin care trecem cu toţii în anumite momente ale vieţii şi acest preparat natural îşi poate dovedi atunci eficienţa pentru a ne readuce la starea de echilibru.

Se recomandă persoanelor suprasolicitate nervos, în stări de astenie fizică, mentală şi intelectuală (poate fi indicat şi sportivilor, împreună cu gemoterapicul din muguri de Stejar), în cefalee (singur sau asociat cu gemoterapicul din mlădiţe de Măceş), tulburări ale apetitului (anorexie sau bulimie), în insomnie sau în nevroze, cu gemoterapicul din muguri de Tei argintiu.

Datorită conţinutului în polifenoli este protector vascular, reglează tensiunea şi permeabilitatea vasculară, regenerează peretele capilarelor, reducând tulburările vasomotorii. Efectul antioxidant este semnificativ, împiedicând formarea în exces a radicalilor liberi. Dat fiind aceste calităţi deosebite, de reglare la nivel cardiovascular şi al sistemului nervos, efecte benefice vom observa la nivelul tuturor aparatelor şi sistemelor organismului.

Este un gemoterapic de recomandat adulţilor - bărbaţi şi femei - datorită efectului de reglare a degradării hormonilor steroidieni(estrogen şi progesteron), prevenind hiper estrogenia determinată de o incompletă şi imperfectă degradare a hormonilor steroidieni circulanţi. Din aceste motive, pentru femei, gemoterapicul din muguri de Măr poate fi prescris după menarhă, în timp ce la bărbaţi după pubertate - recomandându se să nu fie prescris la ambele sexe înainte de pubertate.

La femei reduce sindromul premenstrual şi are efecte pozitive atât în timpul sarcinii, cât şi în perioada pre menopauză şi menopauză. Dacă este prescris în cea de a doua parte a ciclului menstrual, ajută la regularizarea acestuia la femeile tinere. În tulburările de ciclu menstrual este obişnuit să se prescrie gemoterapicul din mlădiţe de Zmeur,  care este însă mai adaptat pentru prima parte (faza estrogenică) a ciclului, în timp ce în a doua fază ar fi mai indicat gemoterapicul din muguri de Măr (începând cu ziua a 14-a).

Acest gemoterapic este unic pe piaţa farmaceutică românească şi vă invităm să-l descoperiţi.