logo EPG

Intrarea în vară

Ne dorim să arătăm bine vara, parcă mai bine decât în celelalte anotimpuri, să ne simțim ușori, să putem fi activi de dimineața până seara, să ne putem bucura de soare și căldură. Dar, deseori, ne simțim îngreunați, căldura ne amețește, transpirăm în mod neplăcut și inestetic, picioarele se umflă... Ce se întâmplă cu noi? Și ce putem face?
Fie că este vorba de stare de oboseală, de picioare umflate, de kilograme în plus apărute din iarnă, de transpirații deranjante, sau pur și simplu pentru a suporta mai  ușor  vara, avem câțiva pași de făcut, mai ales dacă nu i-am urmat primăvara.

Să curățăm organismul de toxine este imperios necesar

Așa cum facem curat în casă, este nevoie să curățăm și "interiorul" nostru, temeinic și periodic, dacă vrem să fim sănătoși și în putere.
Indiferent dacă aveți sau nu diferite boli, o detoxifiere a organismului vă va face mult bine.

De exemplu, începeți prin a curăța căile de eliminare a toxinelor din organism:

 • rinichii - cu Polygemma 12 Rinichi detoxifiere, câte 2-3 ml de 2 ori pe zi (în mai puțin de 2 săptămâni terminați flaconul), apoi continuați să curățați
 • intestinul - cu Polygemma 15 Intestin detoxifiere, câte 2-3 ml de 2 ori pe zi, tot așa, un flacon;
 • o dată căile de eliminare a toxinelor curățate, este foarte important să drenăm sistemul limfatic al organismului, responsabil de starea de oboseală, de edeme, de alergii, de eșecul curelor de slăbire, deoarece în limfă sunt stocate toxine, deșeuri metabolice, acizi, metale grele etc. Pentru aceasta vom folosi Extractul din mlădițe de Lemn câinesc , 2-3 ml de 2 ori pe zi, până terminăm flaconul.

Dacă am folosit cele 3 produse recomandate, a trecut o lună în care ne simțim din ce în ce mai bine. Gemoterapicele pot fi utilizate concomitent cu alte terapii, chiar dacă folosiți medicamente  pentru diferite boli și chiar sunt indicate dacă folosiți medicamente, deoarece curăță și regenerează organismul.

Ajutați" corpul prin metode foarte simple și extrem de eficiente

 • înlocuiți o masă pe zi, de exemplu masa de dimineață, cu fructe crude, sucuri de fructe, fructe uscate, semințe (nuci, alune, caju, migdale, etc) sau combinații ale acestora;
 • cu tot programul încărcat pe care îl avem mai toți, faceți minim 30 de minute de mișcare zilnic, potrivită fiecăruia. Beneficiile sunt de-a dreptul uriașe: tonusul muscular este mai bun, tonusul venos este mai bun și se dezumflă picioarele, inima funcționează mai bine și nu mai obosim așa ușor, intestinul funcționează mai bine și digestia va fi mai bună, tonusul psihic va fi mai bun, vom fi mai optimiști, vom găsi mai ușor soluții la problemele zilnice. Și toate acestea fără medicamente, fără doctori , doar dând organismului ceva de care are foarte multă nevoie: mișcare.
 • concomitent cu drenajul limfatic puteți face masaj de drenaj limfatic, practicat de o persoană competentă;
 • concomitent cu drenajul intestinului și nu numai în această perioadă, puteți face și câte o clismă (o clismă la 2 săptămâni, cu ceai de mușețel de ex); intestinul are o importanță uriașă în funcționarea organismului:  de aici se absorb substanțele nutritive, are un rol foarte important în imunitate, este interfața dintre organism și nenumăratele microorganisme care trăiesc în tubul digestiv (sute de bacterii, bune și rele, care trăiesc în echilibru; acest echilibru este dramatic distrus de către antibiotice și este imperios necesară refacerea florei intestinale sau drenajul intestinal după o terapie cu antibiotice).

Preparate gemoterapice pentru probleme apărute vara

 • oboseala dată de expunerea îndelungată la soare sau de temperaturile crescute, care solicită mult ficatul, poate fi ameliorată de Extractul din mlădițe de Rozmarin, 2-3 ml dimineața (precauție la persoanele hipertensive, care vor administra doar 1ml ), 2-3 săptămâni;
 • tulburările digestive care apar la persoane cu sensibilitate pe sistemul digestiv  pot fi tratate cu Extract din  mlădițe de Merișor 2-3 ml dimineața, Extract din muguri de Smochin 2-3 ml seara, timp de 2-3 săptămâni;
 • transpirația excesivă poate fi ameliorată  de o combinație de gemoterapice administrate timp de o lună: Extract din muguri de Nuc, 2 ml dimineața, Extract din muguri de Arin alb, 2 ml la prânz,  Extract din scoarţă de Salcie,  2 ml seara; la bărbați, în loc de Arin alb se administrează Arin negru, iar la femei se adaugă la schema de mai sus Tinctura de Salvie 30 de picături de 3 ori pe zi.  Este importantă limitarea consumului de proteine animale și grăsimi pe perioada verii, mai ales consumul  de carne şi lactate grase (caşcaval, telemea, smântână).
 • dacă avem tulburări venoase la nivelul picioarelor, la care se adaugă pantofii cu toc și statul mult în picioare vom suferi de picioare grele, obosite și umflate. În acest caz este eficientă administrarea de Polygemma 6 - varice, hemoroizi 2 ml de 2 ori pe zi, asociat, în special femeilor la menopauză, cu  Extract din muguri de Scoruș 2 ml de 2 ori pe zi, 3-4 săptămâni.

Nu uitați să vă hidratați corespunzător când temperaturile sunt foarte mari (apă cu lămâie, apă cu Extract de Orz verde, preferabil decât sucuri acidulate sau băuturi alcoolice). Orele de plajă sunt recomandate până la ora 11 dimineața și după ora 17 după masa. Purtați pălărie de soare și protejați pielea cu loțiuni cât mai naturale.
Vă doresc să treceți vara fără vizite obligatorii la medic!

Medic de familie