logo EPG

Încep școlile! Ce avem de făcut pentru sănătatea căilor respiratorii și a sinusurilor?

Începe școala. Începe grădinița. Și fiecare este cu emoțiile lui.

Bucurie, entuziasm, curiozitate: sunt emoții pe care cei mici le trăiesc la intensitate maximă. Stări magice și molipsitoare, care te transpun înapoi în timp, pentru a ne reaminti ce am trăit fiecare dintre noi când eram de vârsta școlară.

Ca părinți, entuziasmul începutului este însoțit de stări de îngrijorare și neliniște. Unele îngrijorări țin de starea de sănătate, mai ales de sănătatea căilor respiratorii, atât la adulți, cât și la copii. Deoarece, dacă sănătatea căilor respiratorii și a sinusurilor este precară, întregul organism se resimte.

Ce este rinosinuzita?

Rinosinuzita reprezintă una din cele mai frecvente afecțiuni de pe glob, cu impact considerabil asupra stării de sanătate.

Rinosinuzita acută este de regulă o consecință frecventă a infecțiilor virale, fiind cauza cea mai des întâlnită de prescriere a  antibioticelor, ”contribuind” în acest fel la criza globală de rezistență la antibiotice. Nasul înfundat și care curge este principalul semn, însoțite de scăderea mirosului sau durerea în zona sinusurilor.

Rinosinuzita se poate suprainfecta bacterian, caz în care se manifestă cu febră, dureri de cap și dentare, senzație de presiune la nivelul feței, accentuată de aplecarea în față a capului, prezența mucusului purulent, de culoare galbenă sau verde, nas înfundat, , tuse și respirație urât mirositoare.

Cum avem grijă de sănătatea căilor respiratorii și a sinusurilor?

Rinosinuzita acută se recomandă să fie tratată fară antibiotice. Obiectivul în acest caz este drenajul secrețiilor și menținerea nasului desfundat. Sunt utile irigațiile nazale cu soluții saline, ser fiziologic sau diverse sprayuri sau picături pentru desfundarea nasului. Alte abordări pot fi inhalațiile sau aerosolii, eventual cu uleiuri aromatice, mucolitice. Medicamentele uzuale pentru răceală, cum sunt paracetamolul sau ibuprofenul, pot să fie folosite pentru controlul simptomelor.

Pentru a reduce semnificativ durata, dar și severitatea simptomelor rinosinuzitei acute, ghidul european pentru rinosinuzită recomandă utilizarea fitoterapiei. Nu orice extract din plante este demonstrat că acționează asupra rinosinuzitei. Ghidul european menționează o combinație de 5 plante, plus una: Pelargonium.

Noul produs fitoterapic Nasirus Sinus conține 5+1 extracte din plante, recomandate de către ghidul european pentru rinosinuzită. Un studiu clinic realizat în anul 2020 pe 309 pacienți cu rinosinuzită, a arătat că asocierea Nasirus Sinus capsule, utilizat de 2 ori pe zi, reduce semnificativ mai bine simptomele, comparativ cu pacienții care au utilizat doar spray nazal. Astfel, Nasirus Sinus este destinat sănătății tractului respirator și a sinusurilor.

Cum să folosim fitoterapicele pentru sănătatea căilor respiratorii și a sinusurilor?

Încă de la primele semne de nas înfundat și care curge, este indicată utilizarea sprayului sau a picăturilor de nas. Asocierea Nasirus Sinus aduce beneficii semnificativ mai bune pentru pacienți, pentru desfundarea nasului, pentru o respiratie liberă și vindecare mai ușoară și mai rapidă.

Cele 5+1 extracte de plante din compoziția Nasirus Sinus acționează pentru fluidizarea și drenarea secrețiilor, pentru a reduce nasul înfundat, având ca rezultat o respirație liberă.

Nasirus Sinus capsule poate fi utilizat de către adulți și copii de peste 12 ani, câte 1-2 capsule pe zi. Începând cu vârsta de 3 ani, Nasirus Sinus sirop se utilizează câte 2,5 ml, de 2-3 ori pe zi. Cei mici se pot bucura de gustul bun al siropului, datorat sucului natural de zmeura din compoziție.

În concluzie...

Asocierea Nasirus Sinus încă de la primele semne de nas înfundat și care curge, contribuie la sănătatea căilor respiratorii și a sinusurilor și poate reduce îngrijorarea și neliniștea părinților pentru copiii lor școlari.

Așa, fiecare părinte poate să fie alături de copii, trăind împreună bucuria și entuziasmul asociat începerii școlii și a grădiniței.