logo EPG

Gemoterapia susține organismul copilului

Ne pregătim de intrarea în sezonul rece și este momentul să ne reamintim cum să creștem imunitatea copiilor și ce putem face în cazul apariției răcelilor.

O cură de întărire a imunității este mai eficientă dacă se administrează cu cel puţin o lună înainte de expunerea la virusurile gripale (perioada septembrie – octombrie); astfel organismul va fi pregătit și se va apăra mai bine.

Dintre produsele naturale, opțiuni eficiente sunt cele cu suc de Echinacea. Produsele Plantextrakt cu suc de Echinacea purpurea sunt obținute din plante de cultură ecologică (organică), prin prelucrarea plantei în stare proaspătă, ca suc stabilizat, rezultând o eficiență terapeutică deosebită, prin extracția compușilor răspunzători de acțiunea imunostimulatoare.

Asocierea cu extracte gemoterapice sau fitoterapice, în diverse combinații, constituie un sprijin pentru întărirea, refacerea și detoxifierea organismului.

Întărire și creștere armonioasă

Astfel, pentru coplilul mic (1-7 ani), în scop preventiv, pentru întărirea imunității, se recomandă IMUNOGRIP JUNIOR. Curele periodice de 4-6 săptămâni urmate toamna și primăvara, cresc rezistența organismului și favorizează revenirea mai ușoară a organismului în caz de răceală.

Datorită acțiunii susținute de întărire a imunității, nu se va administra concomitent cu vaccinările (doar după 4-6 săptamâni de la efectuarea vaccinului). Pentru copiii mai mari, există preparatul Imunogrip.

Pentru copiii obosiți, sau fără poftă de mâncare, care răcesc des sau au o creștere dificilă, este util produsul Energotonic junior Vitamine. Administrat în cure de 4-6 săptămâni, crește vitalitatea copilului, stimulează pofta de mâncare, corectează anemia, întărește sistemul osos și dantura. Se poate alterna în administrare cu Imunogrip junior, pentru creșterea armonioasă a copilului.

Răceală și tuse

De la primele semne de răceală, se poate folosi IMUNOREZISTAN JUNIOR (sau Imunorezistan Forte pentru copilul mai mare). Are un efect complex, antiinflamator și antialgic. Simptomele acute sunt ameliorate rapid și organismul întărit. Este important să continuăm administrarea cel puțin 3-4 zile după ce copilul se simte mai bine, pentru un efect optim.

Energotonic junior Vitamine este un nou preparat fito-gemoterapic, în special pentru răcelile de la nivelul căilor respiratorii superioare (nas, gât, ureche, sinusuri). Unele afecțiuni respiratorii sunt acute, altele se tot repetă, recidivează; Energotonic junior Sinusuri ajută în ambele cazuri, prin creșterea rezistenței organismului și reducerea frecvenței recidivelor.

Tusea apare de multe ori în cazul unei răceli; poate fi seacă sau umedă, sau alternează ambele forme; sau poate apare răgușeala, mai frecventă în caz de laringită. În aceste cazuri apelați la siropul de tuse Energotonic junior Tuse seacă și productivă: calmează tusea și ajută la eliminarea secrețiilor. Este util în probleme acute dar și în tuse persistentă, îndelungată.

Sunt produse pe care este util să le avem acasă, în trusa de urgență, pentru a le putea folosi de la primele semne de îmbolnăvire a copilului; astfel eficiența lor va fi maximă și însănătoșirea mai rapidă. Aceste preparate nu înlocuiesc consultul medicului, putând fi doar opțiuni blânde care să susțină refacerea organismului copilului, la debut de boală.

Medic de familie