Telefonul pacientului: 0800 800 433 (gratuit in reteaua Romtelecom)
Program de apelare: Luni - Vineri, intre 9.00 - 11.00
 
Luni, 20 August 2018 14:24

Gemoterapia în luptă cu... Sindromul colonului iritabil

Dr. CEZARINA MATEI - medic specialist medicină de familie cu competenţă în acupunctură, homeopatie şi gemoterapie

"Există o alternativă naturală de tratament, blândă şi eficientă în acelaşi timp, care poate completa sau înlocui terapia alopată, după caz"

- Aţi obţinut succese notabile în tratamentul colonului iritabil cu ajutorul gemoterapiei. Tera­pia clasică nu dă rezultate satisfăcătoare în această afecţiune?

- Într-adevăr, sindromul colonului iritabil este una dintre afecţiunile tratate cu mare succes cu ajutorul extrac­telor gemoterapice. Nu pot afir­ma că terapia clasică nu dă re­zultate satisfăcătoare în această afecţiune sau în altele; numai că eu, ca medic, am ales să folo­sesc în tratarea pacienţilor mei metode terapeutice lipsite de efecte adverse, cum ar fi gemo­terapia, acupunctura şi homeo­patia.

- Ce extracte folosiţi în tratament?

- În tratamentul sindromului de colon iritabil recomand mai multe extracte gemoterapice, în func­ţie de particularităţile pacientului şi de simp­tomatologia predominantă cu care acesta se confruntă. Cel mai des folosesc, în combinaţie, Ex­tractul din muguri de Smochin (Ficus Carica MG=D1), Extractul din muguri de Tei argintiu (Tilia tomentosa MG=D1) şi Extractul din mlădiţe de Merişor (Vaccinum vitis ideea MG=D1), care au efecte profunde şi de durată.

- Prin ce mecanisme acţionează aceste ex­tracte asupra colonului? Cum se produce vinde­ca­rea?

- Sindromul de colon iritabil se caracterizează prin perturbarea cronică (timp de cel puţin trei luni consecutiv) a funcţiei intestinale, care se manifestă cel mai frecvent prin distensie abdominală, modi­ficări de tranzit intestinal (fie scaune diareice, fie constipaţie, fie alternanţa dintre acestea) şi durere abdominală. După cum se ştie în lumea medicală, sindromul de colon iritabil poate avea drept cauză declanşatoare o sensibilitate emoţio­nală exagerată, care influenţează sistemul nervos enteric (numit şi "al doilea creier"), aflat în tubul digestiv, consi­derat de neurogastroenterologi răspunzător pentru manifestările digestive relaţionate cu emo­ţiile - de exemplu, scaunele diareice ce preced exa­menele sau senzaţia de durere abdominală apărută atunci când ne înfuriem ori ne e frică de ceva sau de cineva.
Extractul din muguri de Smochin reglează se­creţia gastrică, cicatrizează mucoasa gastrică şi intestinală şi normalizează reacţiile somatice la nivel digestiv de la stomac până la colon, în cazul tulburărilor neurovegetative.
Extractul din muguri de Tei calmează pacientul agitat şi scade neliniştea pacientului anxios, care prezintă spasme intestinale şi tulburări de tranzit din cauza stresului. De asemenea, acest extract are efect antispastic asupra colonului şi efect uşor sedativ, fiind recomandat să se administreze de obicei seara.
Extractul din mlădiţe de Merişor acţionează ca un regulator al motilităţii colonului, fiind indicat atât în cazurile cu scaune predominant diareice, cât şi în cazul constipaţiei. De asemenea, merişo­rul are un rol important în reglarea florei intesti­nale şi efect antiinflamator la nivel intestinal.

Citeste tot articolul...

Sursa: www.formula-as.ro

7318 Vizualizari

Informatii utile

Articole pe teme de interes pentru sustinerea sanatatii

Evenimente

La zi despre actiunile pe care le intreprindem

Picătura verde

Emisiune despre sănătate - cum să o menținem sau să o redobândim cu ajutorul gemoterapiei

Intră în Echipa Plantextrakt

 

Newsletter

Contact

+(4)0264-260688, +(4)0264-260404
 

407059 Rădaia fn,
jud. Cluj, România
 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.