logo EPG

GEMOTERAPIA - Ce este şi cum vă poate ajuta

Gemoterapia este știința care studiază beneficiile pentru sănătate ale extractelor din părți tinere de plante, cum sunt mugurii și mlădițele.

Dacă ați auzit deja despre Gemoterapie, atunci știți că este o ramură nouă și specială a Fitoterapiei – bine-cunoscuta știință a plantelor tămăduitoare. Produsele gemoterapice sunt denumite extracte gemoterapice, gemoderivate, sau macerate glicerinice.

Pentru cei dornici să afle mai multe despre Gemoterapie, prezentăm mai jos diferențele dintre terapiile naturale Gemoterapice și cele Fitoterapice și avantajele pentru care ați putea încerca o cură gemoterapică.

Care sunt diferențele dintre terapiile naturale Gemoterapice și cele Fitoterapice?

Lumea vie reunește energii și interconexiuni de care nu suntem pe deplin conștienți. Chiar și așa, ajutorul plantelor medicinale a fost observat încă din cele mai vechi timpuri, iar primele medicamente folosite de către oameni au fost ceaiurile și tincturile din plante. Acestea fac parte din categoria fitoterapicelor.

În epoca modernă s-a mers mai departe cu studiul potențialului de vindecare al extractelor din plante și așa s-a descoperit că energia regeneratoare a mugurilor, mlădițelor, semințelor și a altor părți tinere de plante aduce mari beneficii sănătății umane. Astfel a apărut gemoterapia.

Iată pe scurt cum se diferențiază extractele Gemoterapice de cele Fitoterapice:

 GemoterapiceFitoterapice

Ce parte din plantă se folosește?

Părți tinere de plante, cum ar fi muguri, mlădițe, semințe, sevă, amenți (inflorescențe), radicele (rădăcini tinere), scoarță de pe ramurile tinere. Plante adulte: rădăcini sau părți aeriene.
Cum sunt plantele? Plante proaspete, imediat după ce au fost culese, pentru a păstra intactă toată puterea lor de vindecare. Plante uscate. Prin uscare, o parte dintre substanțele active se pot pierde.
Ce tehnică farmaceutică de extracție se folosește? Extracție în apă, glicerină și alcool, după rețete bine stabilite de către farmacopeele europene.
Glicerina are rolul de a sparge celulele plantei, pentru a permite extragerea optimă a substanțelor care formează fitocomplexul activ. De aceea se numesc și macerate glicerinice.
Extracție mai ales în alcool. Alcoolul permite extragerea în cantitate mare a unor substanțe, iar alte substanțe este posibil să nu fie extrase.
Unele fitoterapice nu sunt obținute prin extracție, ci conțin pur și simplu plante uscate mărunțite – în acest caz organismal uman nu poate absorbi optim substanțele active, deoarece celuloza din plante nu poate fi digerată.

Cum acționează extractele Gemoterapice?

Mugurii și alte părți tinere de plante conțin un puternic complex de substanțe active, de ordinul sutelor de substanțe diferite, fiecare în doze calibrate pentru a susține regenerarea și dezvoltarea.  Acest complex din extractele gemoterapice este numit fitocomplex activ. Conține o cantitate mare de factori de creștere, enzime, proteine, aminoacizi, vitamine, săruri minerale și altele.

Fitocomplexul activ din extractele gemoterapice este recunoscut și ușor asimilat de către organismul uman, deoarece receptorii de la nivelul celulelor noastre sunt comuni lumii vii. Astfel, extractele gemoterapice actionează profund, la nivelul celulelor, pentru o bună funcționare a organelor, pentru detoxifiere și pentru sănătate curată, sănătate adevărată.

Este important de știut că gemoterapicele au o compoziție net diferită de extractele din plante adulte, deoarece în muguri și în părțile tinere de plantă se află biofactori esențiali pentru dezvoltare, ce nu se mai regăsesc în planta adultă. Practic, aceste părți tinere de plantă care se numesc științific “meristeme”, sau “țesuturi meristematice”, sunt niște țesuturi embrionare, aflate în faza de diviziune celulară – de aceea uneori le mai găsim denumite și “celule stem” vegetale.

Nu întâmplător gemoterapicele sunt considerate “diamantele naturii”, pentru valoarea pe care o au pentru sănătatea și vitalitatea organismului uman.

Care sunt avantajele unei cure Gemoterapice?

Dacă preferați produsele naturale, atunci va fi o veste bună să aflați că Gemoterapicele sunt terapii pentru sănătate 100% naturale.

Materia primă vegetală: mugurii, mlădițele și alte părți tinere de plantă utilizate de către PlantExtrakt pentru obținerea produselor gemoterapice provin din culturi ecologice proprii, sau sunt recoltate ecologic din flora spontană.

În produsul gemoterapic de la PlantExtrakt nu se găsește nimic altceva decât extract din planta proaspătă, apă, glicerină vegetală și alcool farmaceutic obținut din cereale. Nu folosim niciun fel de coloranți, aromatizanți sau conservanți. Produsele gemoterapice PlantExtrakt nu conțin zahăr, lactoză sau gluten. Doar 4 ingrediente curate, pentru beneficii optime pentru sănătate.

Extractele gemoterapice au un grad bun de siguranță și pot să fie utilizate de către copii, adulți, vîrstnici și cu acordul mediciului chiar și de către femeile însărcinate.

Fiecare extract gemoterapic are propriile recomandări pentru sănătate. Există extracte gemoterapice utile pentru sănătatea căilor respiratorii, pentru sănătatea digestivă, pentru sănătatea căilor urinare, pentru sănătatea sistemului nervos central etc. Pentru scheme gemoterapice utile, puteți consulta www.lexicon-gemoterapie.ro . Specialiștii Asociației Române de Gemoterapie și Homeopatie au adunat aici roadele experienței lor de lucru cu extractele gemoterapice. Pentru o schemă individualizată de îngrijire, vă rugăm să vă adresați unui medic specializat în Gemotetapie și Homeopatie.

Aveți la dispoziție atât extracte gemoterapice care provin dintr-o singură plantă, gemoterapice unitare cât și combinații de mai multe extracte pentru diferite nevoi de îngrijire a sănătății – gama Polygemma.

Produsele Polygemma. oferă variante cum ar fi: Polygemma Tuse, Polygemma Alergii, Polygemma Imunitate, Polygemma Ficat, Polygemma Rinichi, Polygemma Neuro Protect, Polygemma Somn Ușor.

Iată pe scurt ce avantaje îți aduce o cură cu extracte Gemoterapice:

  • Detoxifiera celulară profundă: ajută la eliminarea toxinelor din celule, contribuind astfel la purificarea profundă a organismului.
  • Regenerarea și revitalizarea celulară: prin conținutul lor bogat în substanțe active și nutritive, aceste extracte sprijină procesul de regenerare celulară și reparația țesuturilor, oferind astfel o îmbunătățire semnificativă a sănătății noastre.
  • Susținerea funcționării optime a organismului: datorită acțiunii lor profunde la nivel celular, extractele gemoterapice contribuie la buna funcționare a organelor, asigurând astfel un echilibru și o sănătate generală îmbunătățită.
  • Reechilibrarea organismului: gemoterapicele pot ajuta la reechilibrarea organismului în situații de stres, oboseală sau dezechilibru hormonal, oferind o susținere naturală și eficientă pentru sănătatea noastră generală.

Descoperă și tu puterea acestei terapii inovatoare și bucură-te de o viață plină de energie și sănătate curată, sănătate adevărată!