logo EPG

Fiorda - puterea naturii din fiordurile Islandei

Cetraria islandica este denumirea științifică pentru Mușchiul de piatră islandez (Iceland moss), care din punct de vedere botanic este un lichen, deci cunoscut și ca Lichenul islandez - Lichen islandicus.

La noi în țară este răspândit pe stâncile și platourile din zona alpină, expuse vânturilor puternice, în jnepenișuri și locuri cu umiditate redusă din Munții Făgărașului, Munții Retezat, Munții Parâng și în alte zone muntoase.

Islanda este însă țara care i-a consacrat denumirea științifică, fiind găsit aici pe întinderi mari, în zonele alpine și câmpii, multe dintre ele mărginite de fiorduri.

Studiile fitochimice au evidențiat ca principale ingrediente active mucilagiile (din punct de vedere chimic, polizaharide cu greutate moleculară mare - reprezentând peste 70% din compoziția Lichenului islandez) ce s-a dovedit, prin folosirea îndelungată de-a lungul timpului, că susțin procesul de refacere a integrității mucoaselor gurii și gâtului. Mucoasele, dacă sunt integre, fără leziuni, hidratate corespunzător, apără organismul de pătrundearea agenților agresivi. În caz de iritație la nivelul gâtului - de tip durere în gât, usturime, uscăciune, prurit - răgușeală, tuse seacă, iritativă - mucoasele se pot deteriora.

Extractul din Lichenul islandez - planta care înfruntă vânturi puternice, pe înălțimi sau pe pajiști neprotejate cu altă vegetație - va înfrunta cu succes și agresiunile ce pot să apară pe suprafața mucoaselor gurii și gâtului, ce sunt o principală poartă a organismului nostru. Astfel, prin structura asemănătoare mucinei - glicoproteină din mucoase - extractul de Cetraria islandica va reface structura deteriorată a mucoaselor, ferindu-le de iritarea receptorilor din gât, trahee și laringe, de către stimuli exogeni, un efect cu mare utilitate în special în cazul afecțiunilor căilor respiratorii.

lichen islandez

Fiorda - pastilele gumate pentru gât cu Lichen de piatră islandez și alte extracte naturale ce apără integritatea mucoaselor

În pastilele gumate Fiorda - cu aromă de coacăze negre și cele cu aromă de lămâie, s-a ales să se combine acțiunea emolientă și protectoare a mucoaselor din 2 plante: Lichenul islandez și Nalba de grădină - varietatea nigra (cu o compoziție bogată în mucilagii și pectine) - iar în produsul Fiorda Junior, pastile gumate de gât pentru copii, s-a ales asocierea Lichenului islandez cu inflorescențele de Tei, emoliente și calmante.

În plus, în pastilele Fiorda, avem acțiunea vitaminizanță, antioxidantă, de întărire imunitară a fructelor de Măceș, iar în Fiorda Junior, lactoferina, proteină din lapte care se regăsește și în salivă, completează efectul pastilelor, prin acțiunea antibacteriană, antivirală și de întărire imunitară.

Toate cele 3 forme de prezentare a pastilelor pentru gât Fiorda sunt recomandate pentru adulți și copii peste 4 ani, cu administrare de până la 6 comprimate pe zi. Comprimatul se menține în gură până la dizolvare. Nu se recomandă administrarea de Fiorda Junior celor alergici la proteine din lapte.

Avantaje ale pastilelor pentru gât Fiorda și Fiorda Junior

Pastilele pentru gât Fiorda și Fiorda Junior conțin ingrediente active 100% naturale, au gust plăcut și se pot administra de la 4 ani.

Forma de condiționare este aceea de comprimate gumate, ceea ce constituie un avantaj suplimentar pentru un efect rapid, fără să adere de mucoasa gurii.

Sunt produse sigure, inclusiv pentru femei însărcinate, care alăptează și persoane cu diabet.

Sunt recomandate pentru apărarea mucoaselor gâtului și cavității orale, în special în caz de răceli cu durere în gât, dar și pentru fumătorii care experimentează uscăciunea mucoasei gurii sau celor care își suprasolicită vocea, cu apariția răgușelii. De asemenea, cei care sunt expuși mult timp la aer condiționat, în mașină, în casă sau la serviciu pot beneficia de refacerea integrității mucoaselor, dar și persoanele care folosesc medicamente ce provoacă uscăciunea mucoasei gurii sau gâtului.