logo EPG

Digestie eficientă prin gemoterapie

De buna funcționare a tubului digestiv – stomac, intestine – și organe anexe, cum sunt ficatul și vezicula biliară, depinde și starea noastră generală de bine.

Tubul digestiv este considerat “al doilea creier” al corpului nostru, un univers în centrul organismului, înconjurat de peste 100 de milioane de celule nervoase și populat cu miliarde de bacterii diverse care, atunci când sunt în echilibru, ne susțin starea de sănătate, la nivel fizic și psihic.

Gemoterapia este terapia naturală care poate asigura starea de echilibru de la nivelul sistemului digestiv, prin acțiunea reglatoare a celulelor stem vegetale din părțile tinere de plante (muguri, mlădițe).

Vă propunem complexele gemoterapice din gama Polygemma, cu selectarea terapiei de care aveți nevoie, în funcție de sensibilitățile pe care vi le-ați identificat la nivelul tubului digestiv.

Polygemma 1 - Stomac protejează stomacul, ajutând la reglarea acidităţii gastrice (eficientă în hiper sau hipoaciditate gastrică), susţine procesul de cicatrizare a mucoasei gastrice şi este eficientă în manifestări ale stresului cu repercursiuni la acest nivel. Efectul se instalează rapid, de la primele administrări, dar pentru ca acesta să dureze, este necesară o cură de 2 luni de zile, iar în cazul afecțiunilor gastrice cronice, de repetat de 2 ori pe an. În cazul prezenței Helicobacter pylori, adăugați la cura cu Polygemma 1-Stomac, administrarea o dată pe zi a Extractului din mlădițe de Iarbă neagră și a Extractului din muguri de Nuc.

Polygemma 15 - Intestin - detoxifiere – reechilibrează flora intestinală și îmbunătățește eliminările, fiind utilă în caz de constipație cronică sau diaree (sau alternarea acestor manifestări).

Veți beneficia și de efectul tonic general, ameliorând astenia fizică şi psihică care este generată uneori de dezechilibrele de la nivel intestinal. Pentru persoanele care suferă de tulburări la nivel intestinal, se recomandă cure de 2 luni, repetate de 2 - 3 ori pe an sau la nevoie. Chiar şi pentru persoanele care nu au tulburări intestinale, o cură anuală de detoxifiere intestinală este salutară. Nu uitați că imunitatea organismului este puternic influențată de echilibrul de la nivel intestinal.

 Polygemma 2 - Căi biliare îmbunătățește digestia prin efectul de stimulare a producției și eliminării bilei (efect coleretic – colagog) și reducerea inflamației la acest nivel. Pentru cei care au o „bilă leneșă”, cu predispoziție la formarea de calculi biliari, vă recomandăm cure periodice pentru susținerea bunei funcționări a veziculei biliare.

Funcționarea veziculei biliare este în strânsă legătură cu ficatul, aici fiind locul în care are loc și sintetizarea sucului biliar. Ficatul este primul filtru al organismului, la acest nivel o serie de substanţe fiind transformate în forme chimice simplificate, pregătite pentru eliminare la nivel renal. Un ficat obosit va permite să ajungă în sânge substanţe netransformate şi o serie de toxine.

Polygemma 11 - Ficat detoxifiere are acțiune hepatoprotectoare, de sprijinire a eliminării metaboliţilor toxici, dar și de restaurare a elasticităţii ţesutului hepatic. Se recomandă administrarea  în cure de 2 luni, repetate de 2 ori pe an sau la nevoie, realizându-se o detoxifiere preponderant la nivel hepatic, dar şi la nivel renal.

Gemoterapia așteaptă să îi descoperiți beneficiile, care pot însemna asigurarea și menținerea unei stări de bine.