logo EPG

̶C̶u̶r̶ă̶ț̶e̶n̶i̶e̶ Curățire de primăvară

Știați că obiceiul curățeniei de primăvară este vechi de mii de ani și era practicat din China, până în Persia, Israel sau țările Europei nordice?

Fiind legată atât de practicile religioase și spirituale de curățare și înnoire, cât, mai ales, de nevoia oamenilor de a-și menține sănătatea, curățenia de primăvară este un moment bun și pentru a ne reevalua. Este oportunitatea de a face curățenie și în viața noastră, de a scăpa de povara tuturor celor de „nefolos” și a face loc pentru noutăți la toate nivelurile: fizic, mental și spiritual. Este, așadar, momentul pentru curățire!

Ce presupune curățirea la nivel mental?

Doctorul Wayne W. Dyer, celebru autor și speaker motivațional american, spunea că “Ceea ce gândim determină ce ni se întâmplă; aşa că, dacă vrem să ne schimbăm viaţa, trebuie să ne schimbăm gândirea.” (https://www.drwaynedyer.com/)

Știm că renunțarea la emoțiile dureroase este adesea muuuult mai dificilă decât curățarea dulapului... Dar în același timp, știm că este greu să fim fericiți dacă refuzăm să dăm la o parte trecutul care ne întristează.

Așadar, cu ocazia curățirii de primăvară, putem sta puțin în liniște, pentru a ne uita la gândurile și emoțiile noastre. Cheia este să nu rămânem blocați în trecut, retrăind aceleași șabloane emoționale: griji, îndoieli și regrete. Putem decide că este timpul pentru o schimbare mentală: să gândim optimist și să fim mulțumiți și recunoscători - aceste gânduri ne pot ajuta să ne simțim fericiți.

Se poate face curățire și la nivel spiritual?

Clar, DA!

Pentru a reajunge la puritate sufletească, detoxifierea spirituală presupune curățarea legăturilor, a amintirilor și a dorințelor nefaste – adică detașarea de tot ceea ce „ne trage în jos– fie că sunt oameni, locuri sau obiceiuri.

Curățirea spirituală este pentru budiști scopul vieții, în sine. Iar meditația este instrumentul folosit de aceștia pentru a ajunge dincolo de activitatea externă, pentru a atinge pacea interioară. În acestă regilie, meditația este esențială pentru detoxifirea  sufletului și pentru a-l proteja împotriva altor impurități.

Echivalentul creștin al meditației este rugăciunea profundă, făcută în liniște. Putem să căutăm fie un loc liniștit din casa noastră, fie din cea mai apropiată biserică. În timpul rugăciunii este important să ne concentrăm asupra binelui general, din care derivă pacea sufletului atât pentru noi, cât și pentru cei din jur.

Cum putem să facem curățire la nivel fizic?

Listă practică cu lucruri de făcut la curățenia de primăvară (ceea ce nu facem în mod uzual...):

Poate că nu este vizibil din exterior, dar spațiul nostru fizic interior este de departe esențial prin comparație cu aspectul fizic exterior. Iar dacă este ne gândim la un echivalent pentru trup al curățeniei de primăvară, atunci postul și detoxifierea îndeplinesc acest rol.

Prin post renunțăm voluntar la plăceri fizice (cum sunt consumul de alimente de origine animală și alcoolul). Prin detoxifiere acționăm pentru mobilizarea din depozite a toxinelor și neutralizarea lor, ceea ce are ca rezultat diminuarea inflamației cronice din organism și reducerea îmbolnăvirilor.

Bine de știut:

  • Scopul final al oricărui program de detoxifiere este curățirea mentală și spirituală, care este susținută și pregătită de detoxifierea organismului.
  • Detoxifierea este un proces fiziologic, natural, care se desfășoară 24/7 în organismul nostru.
  • Detoxifierea organismului poate să elimine toxinele depuse în cele mai nobile organe, cum sunt creierul, măduva osoasă, sau ficatul.
  • Prin detoxifiere reducem riscul inflamației cauzată de toxine și astfel ne protejăm de multe boli grave, printre care se numară chiar și cancerul.
  • Pentru că filogenetic organismul uman este cea mai recent apărută formă de viață, el se bazează mai ales pe energia naturală a formelor vegetale. Odată ingerate, plantele sunt recunoscute, procesate și apoi reziduurile sunt eliminate cu succes.
  • Programarea noastră genetică ne ajută să eliminăm majoritatea substanțelor toxice pe care le acumulăm din exterior, sau care sunt produse de către propriul nostru metabolism. Însă viața modernă ne expune zilnic unor mari cantități de toxine, multe de origine sintetică. Este de înțeles astfel, de ce acumularea de toxine este tot mai prezentă, la fiecare dintre noi.

Pot plantele să ne ajute la curățirea organismului?

Dacă înțelepciunea populară a sesizat aspectul practic de neegalat al postului, știința modernă a confirmat valoarea extractelor vegetale pentru purificarea organismului.

Fiecare zona geografică are resurse naturale valoroase pentru detoxifiere. Pentru noi, fitocomplexele din Orz verde și din sevă de Mesteacăn sunt unele la îndemână, alături de extractele din mlădițe de Ienupăr și Merișor.

Așadar, fă curat cu o cură gemoterapică pentru detoxifiere: Mesteacăn sevă, Ienupăr, Merișor!

Iar pentru a ține pasul cu provocările vieții moderne, PlantExtrakt a reunit în formulele complexe Polygemma cele mai valoroase extracte gemoterapice pentru detoxifierea organelor cheie.

Polygemma 11 Ficat detoxifiere este o combinație de extracte din mlădițe de Rozmarin și de Ienupăr, plus muguri de Alun. Ajută la refacerea elasticității și tonifică ficatul – organul nostru cheie, responsabil de detoxifiere.

Polygemma 12 Rinichi detoxifiere combină extract din muguri de Frasin, sevă de Mesteacăn și frunze de Mesteacăn. Susține funcția renală și detoxifierea rinichilor.

Polygemma 15 Intestin detoxifiere conține extract din mlădițe de Merișor, muguri de Nuc și muguri de Stejar. Reechilibrează flora intestinală, reglează motilitatea și susține sănătatea intestinelor.

Polygemma 14 Articulații detoxifiere are extract de muguri de Frasin, muguri de Jneapăn, sevă de Mesteacăn și scoarță de Salcie. Contribuie la menținerea mobilității articulațiilor, util în caz de dureri articulare, reduce depunerea cristalelor de urați la nivel articular.

Polygemma 13 Piele detoxifiere conține extracte din muguri de Platan, sevă de Mesteacăn și muguri de Nuc. Susține funcția de detoxifiere a pielii și contribuie la procesul de îngrijire a pielii.

Polygemma. Sănătate curată. Sănătate adevărată.

Din muguri și plante proaspete autohtone.