logo EPG

Cura de slăbire - cum vă poate ajuta gemoterapia

Orice cură de slăbire ar fi bine să îndeplinească câteva condiţii: să nu fie drastică - să fie suportabilă de către corpul şi psihicul nostru (altfel când o terminăm golim frigiderul); să fie corect condusă, adică să eliminăm ţesutul gras şi excesul de apă şi nu ţesutul muscular; să aibe rezultate de durată.

Cura de slăbire poate avea şi foarte multe implicaţii, prin tonifierea emoţiilor sau gândurilor, tonifierea musculaturii, tonifierea voinţei.

Vorbim deci de:
PARTEA PSIHOEMOȚIONALĂ A CUREI DE SLĂBIRE (tonifierea emoţiilor sau gândurilor).
Este proprie fiecărei persoane, este individuală, poate fi abordată prin diferite metode/terapii: homeopatie, flori Bach, gemoterapie, terapie Bowen, meditaţii, NLP, cărţi de autocunoştere şi automotivare.

PARTEA FIZICĂ A CUREI DE SLĂBIRE (tonifierea musculaturii). Alegând un sport care ni se potriveşte punem limfa în mişcare şi detoxifiem organismul, cu condiţia să îl practicăm consecvent.

PARTEA ALIMENTARĂ A CUREI DE SLĂBIRE (tonifierea voinţei) include tot ce ţine de metabolism, alimentaţie.

Ca să aibă impact o ”cură de slăbire” trebuie să devină modul nostru de viaţă. Şi atunci se pune întrebarea: ce fel de viaţă alegi să trăieşti?

SUPORTUL GEMOTERAPIEI ÎN CURA DE SLĂBIRE

Prima recomandare: începeţi cura de slăbire cu o curăţare temeinică a organismului (detoxifiere). Organismul conţine permanent toxine (endogene şi exogene), care trebuiesc eliminate la exterior. Calea de stocare şi eliminare a toxinelor este limfa iar organele de eliminare/emonctoriile sunt: rinichii, intestinul, ficatul, pielea, calea respiratorie prin mucoasele respiratorii, la femei calea genitală – menstruaţia lunară. Consecinţa eliminării deficitare a deşeurilor din sânge/limfă este acidoza. Deci, ca urmare a stilului nostru de viaţă, în general suntem (periodic) mai obosiţi, mai statici, mai puţin energici, mai puţin creativi şi apare un surplus de greutate. În acest moment avem o acidoză moderată şi o stagnare limfatică (de dorit doar moderată). Vrem să începem o cură de slăbire, dar organismul nostru are de fapt nevoie de: detoxifiere, drenaj (alimentaţie, hidratare, respiraţie) o uşoară alcalinizare, concomitent cu o dietă corespunzătoare.

Cu ce ne poate ajuta gemoterapia

Extract din mlădiţe de Lemn câinesc – Ligustrum vulgare MG=D1

 • remediu important de drenaj limfatic (mai ales drenajul ganglionilor limfatici!)
 • remediu cu acţiune de neutralizare a acidozei tisulare generale
 • remediu important de susţinere a suprarenalei şi a funcţiei renale, precum şi de tonifiere hepatică
 • cu indicaţii cunoscute în celulită

Extract din muguri de Măr pădureţ– Malus sylvestris MG=D1

 • protector vascular şi antioxidant, reduce nivelul de colesterol şi trigliceride
 • susţine procesul de detoxifiere generală a organismului, prin efect depurativ, antiinflamator şi alcalinizant

De asemenea, mişcarea fizică este extrem de importantă pentru circulaţia limfatică, activitatea musculară avâns efect de pompă asupra circulaţiei limfatice. Puteţi asocia masaj de drenaj limfatic, dar nu în detrimentul mişcării fizice.

Ce mai putem adăuga:
Polygemma 8 - astenie psihofizică şi memorie, dacă suntem obosiţi/epuizaţi
Polygemma 1 - stomac dacă avem tulburări digestive, îndeosebi gastrice
Polygemma 2 - căi biliare în caz de funcţionare dificilă a vezicii biliare

Susţinerea organelor de eliminare, altfel spus detoxifierea organismului se va face periodic, dacă dorim un efect de durată.

Puteţi alege:
Pentru persoanele care au avut o alimentaţie dezechilibrată ca orar, cantitate, calitate, cu predominanţa proteinelor animale:
Polygemma 15 - intestin detoxifiere, câte 2-3 ml de două ori pe zi, 1-2 luni

Pentru persoanele care au mai accentuat deficitul energetic, combinat cu sensibilitate/afecţiuni/ predispoziţie pentru afecţiuni hepatice:
Polygemma 11 - ficat detoxifiere, 2-3 ml de două ori pe zi, 1-2 luni

Pentru persoanele cu sensibilitate/ afecţiuni/ predispoziţie pentru afecţiuni renale se începe cu Polygemma 12 - rinichi detoxifiere, 2-3 ml de două ori pe zi, 1-2 luni

Cele trei preparate Polygemma, cu acţiune detoxifiantă pe principalele căi de eliminare, ar fi bine să se administreze în cure anuale, măcar o dată pe an.

Combinaţiile Polygemma pot fi asociate în plus cu câte una-două gemoterapice, care nu sunt incluse în formula respectivă:

 • pentru pofta de mâncare exagerată, Extract din muguri de Smochin şi Extract din muguri de Tei argintiu
 • pentru stimularea metabolismului, prin activarea tiroidei, asociere de Extract din amenţi de Mesteacăn pufos cu Extract din muguri de Fag
 • în obezitate cu hipotiroidism uşor, Extract din amenţi de Mesteacăn pufos, în asociere cu Extract din sevă de Mesteacăn
 • pentru o distribuire corectă a apei în organism, Extract din muguri de Alun
 • după un exces de proteine animale, suprapondere cu edeme (retenţie hidrică), Extract din muguri de Frasin
 • pentru reechilibrarea organismului, reglarea dizarmoniilor hormonale, convalescenţe, simptome trenante, Extract din muguri de Porumbar
 • Extract din scoarţă de Lămâi, coadjuvant în curele de slăbire, facilitează eliminarea lichidelor şi lipidelor din organism, protejând pielea împotriva unei relaxări excesive.

Alegeţi stilul de viaţă sănătos şi gemoterapia ca aliat pentru menţinerea sănătăţii!

Medic de familie