fbpx

logo EPG

Coacăzul negru şi creşterea rezistenţei la frig

Tulburările de circulaţie periferică sunt frecvent întâlnite la multe persoane - vârstnici şi tineri - iar vremea rece care se instalează începând din toamnă, le agravează.

Gemoterapicul recomandat pentru creşterea rezistenţei la frig este cel din muguri de Coacăz negru. Acesta este totodată şi cel mai recomandat extract gemoterapic, datorită efectului său puternic antiinflamator şi antialergic, un activator metabolic important, finnd considerat un drenor universal.

Testele efectuate pe animale au indicat o rată de supravieţuire de 78% a şoarecilor trataţi cu extract din muguri de Coacăz negru, faţă de numai 27% a celor din lotul martor, după expunere la temperaturi de minus 20 grade. Rezultatul este datorat stimulării directe a corticosuprarenalei.

Pentru persoanele friguroase care sunt stresate şi obosite, se recomandă asocierea la extractul gemoterapic din muguri de Coacăz negru a extractului din muguri de Stejar, cu acţiune revitalizantă şi tonică generală.

Pentru tinerii friguroşi, combinaţia dintre extractul din muguri de Coacăz negru şi extractul din muguri de Brad, are în plus efect remineralizant, tonic şi întăritor şi la nivelul circulaţiei periferice.

Gemoterapicul din muguri de Coacăz negru se administrează în principal dimineaţa sau prima administrare din zi să se încadreze în intervalul orar 8-10, pentru a se sincroniza cu activitatea corticosuprarenalei.