logo EPG

Astenia de primăvară

Cum ne poate ajuta gemoterapia ?

Gemoterapia, prin intermediul celulelor stem vegetale - meristemul vegetal - celule multipotente, având ca efect echilibrarea (modularea) proceselor fiziologice, este modalitatea naturală, blândă, dar extrem de eficientă pentru  a depăşi dezechilibrele cu care ne confruntăm primăvara, sub termenul generic de astenie de primăvară: oboseală, nervozitate, scăderea memoriei, uneori cefalee şi palpitaţii.
Recomandările pot fi diferite, în funcţie de vârstă, de starea generală de sănătate a organismului (prezenţa unor afecţiuni acute sau cronice), precum şi de tipul de activitate pe care o desfăşurăm.

Pentru copii, recomandarea în această perioadă a anului este de întărire a rezistenţei organismului pentru a trece mai uşor peste starea de astenie. Propunem preparatul fito-gemoterapic complex, Energotonic junior Vitamine - un sirop pentru copii - ce conţine extracte gemoterapice de Brad şi Tamarix (Cătină roşie)- care susţin metabolismul fosfo-calcic şi stimulează producerea de globule roşii, precum şi extracte fitoterapice din fructe de Coacăz negru, Măceş şi Afin, ce cresc vitalitatea organismului. Este un preparat care se poate administra în cure periodice copiilor, susţinând procesul de creştere şi dezvoltare armonioasă, precum şi refacerea organismului în convalescenţă.

Pentru copiii care merg la şcoală şi pentru studenţi, le recomandăm primăvara o cură cu extracte gemoterapice din  muguri de Coacăz negru - Ribes nigrum MG=D1, dimineaţa şi seminţe de Mesteacăn - Betula verrucosa semi MG=D1, după-amiaza. Coacăzul negru susţine organismul prin creşterea rezistenţei la stres (acţionează asupra suprarenalei), iar seminţele de Measteacăn au efect tonic asupra sistemului nervos, cu recomandare în dificultăţi de concentrare.

Pentru copiii peste 7 ani şi  pentru adulţi, o altă opţiune este preparatul complex, Polygemma 8 - astenie psiho-fizică/memorie, cu proprietati revitalizante la nivel fizic si psihic, util şi în stări de astenie mentală. Complexul fito-gemoterapic conţine extract din rădăcină de Ginseng siberian - Eleutherococcus senticosus, cu proprietăţi imunostimulante şi adaptogene recunoscute şi extracte gemoterapice din muguri de Stejar, mlădiţe de Rozmarin şi seminţe de Mesteacăn, cu efecte tonice la nivel hepatic (ficatul fiind organul cheie în producţia de energie pentru organism) şi al sistemului nervos. O cură de 2 săptămâni va readuce vitalitatea organismului, efectul manifestându-se de la primele administrări.

Pentru persoanele care au avut de curând o afecţiune acută, ar fi recomandat, pentru a nu trece printr-o convalescenţă prelungită, generată şi de astenia de primăvară, administrarea timp de 20-30 de zile a două extracte gemoterapice: din muguri de Porumbar - Prunus spinosa MG=D1 - tonic şi reactivator metabolic şi cel din mlădiţe de Măceş - Rosa canina MG=D1, vitaminizant şi tonic al sistemului nervos (s-a constatat că neutralizează tiramina, aminoacidul considerat a fi factorul cauzal al cefaleei). Efectul benefic al gemoterapicului din muguri de Porumbar îl veţi constata de fiecare dată, în administrare după tratamente medicamentoase, pentru reechilibrarea organismului, având ca rezultat o convalescenţă uşoară şi de scurtă durată.

Pentru persoanele vârstnice, principalul gemoterapic recomandat pentru o cură de primăvară este Extractul din mlădiţe de Sequoia - Sequoia gigantea MG=D1, arborele milenar, ale cărui ţesuturi vegetale tinere au o pronunţată acţiune antiastenică. Acesta se poate asocia cu gemoterapicul din muguri de Ginkgo - Ginkgo biloba MG=D1, cu efect benefic asupra circulaţiei cerebrale, reducând fenomenele de senescenţă şi degradare a funcţiilor intelectuale, care se pot accentua primăvara.

Un alt preparat gemoterapic pe care îl puteţi completa la cura de primăvară pentru susţinerea organismului şi reducerea manifestărilor asteniei de primăvară, este Extractul gemoterapic din muguri de Măr pădureţ - Malus sylvatica MG=D1, mai nou în oferta bogată de gemoterapice a laboratoarelor Plantextrakt.
Acesta este foarte util persoanelor care prestează munci intelectuale solicitante, fortificând nervii şi memoria. Se recomandă în acest caz o cură de 1-2 luni de zile. Se poate asocia cu gemoterapicul din seminţede Mesteacăn - Betula verrucosa semiMG=D1, cu care acţionează sinergic.
Efectul său se extinde asupra întregului organism, fiind un bun protector vascular, care reglează tensiunea şi permeabilitatea vasculară, repară şi regenerează peretele capilarelor, reducând tulburările vasomotorii, precum şi un puternic  antioxidant. Mugurii din Măr au şi  acţiune depurativă (detoxifiantă) profundă şi alcalinizantă, fiind gemoterapicul optim pentru o cură periodică de reechilibrare a întregului organism.

Aveţi grijă de organismul cu care v-a înzestrat natura şi aveti încredere în gemoterapie.

Să aveţi o primăvară frumoasă!