fbpx

logo EPG

Apărarea naturală a gâtului

Mucoasele gurii și gâtului contribuie la protejarea organismului: dacă sunt integre, fără leziuni, hidratate corespunzător, rolul lor este asigurat. În caz de iritație la nivelul gâtului – de tip durere în gât, usturime, uscăciune, prurit - răgușeală, tuse seacă, iritativă – mucoasele se pot deteriora.

Cum putem apăra integritatea mucoaselor?

Extractele naturale cu o compoziție bogată în mucilagii (din punct de vedere chimic, polizaharide cu greutate moleculară mare) pot susține procesul de refacere a integrității mucoaselor. Explicația este aceea că mucoasele noastre conțin mucus, care este un hidrogel cu vâscozitate ridicată, format din apă (aprox. 95%), lipide, săruri anorganice și mucină, o glicoproteină formată dintr-un nucleu proteic și lanțuri polizaharidice laterale. Astfel, porțiunea polizaharidică a mucinei se leagă de porțiunea polizaharidică a extractului fitoterapic și formează un strat protector de mucus care acoperă și hidratează mucoasa gurii și gâtului. Acest lucru previne iritarea receptorilor din gât, trahee și laringe, de către stimuli exogeni, cu utilitate în special în afecțiuni ale căilor respiratorii.

O altă abordare constă și în administrarea de extracte naturale cu acțiune antiinflamatoare și de întărire imunitară.

Extracte naturale care refac integritatea mucoaselor

Extractul din Lichen de piatră islandez (Cetraria islandica), conține 70% mucilagii (polizaharide) cu efect emolient, calmant, de hidratare. Acționează prin formarea unui film protector pe mucoasele gurii, gâtului, laringelui și corzilor vocale, hidratându-le și asigurând astfel protejarea lor și o funcționalitate crescută. De asemenea susține sănătatea sistemului respirator și bronhiilor, fiind util în caz de tuse iritativă.

Extractul din Nalbă de grădină (Althaea rosea), în special varietatea nigra, prin compoziția bogată în mucilagii cu greutate moleculară mare – peste 30% - și pectine, are un efect de acoperire a mucoaselor gâtului și  laringelui, protejând terminațiile nervoase, cu atenuarea senzației de iritație a mucoaselor și reducând reflexul de tuse.

Extractul din inflorescențe de Tei (Tilia species) conține, pe lângă alte componente și mucilagii 3%, ducând la un efect calmant local, la nivelul mucoaselor, dar și de liniștire prin acțiunea sedativă.

Fiorda - pastile gumate pentru gât

Cele 3 extracte au fost alese pentru realizarea pastilelor pentru gât Fiorda: Lichenul islanez și Nalba de grădină în formele de prezentare cu aromă de coacăze negre și cu lămâie, iar în produsul Fiorda Junior, formula concepută în special pentru copii, Lichen islandez și Tei.

În plus, pastilele pentru gât Fiorda conțin și extract din fructe de Măceș, ce completează efectul produselor prin acțiunea vitaminizanță, antioxidantă, de întărire imunitară, iar pastilele pentru gât Fiorda Junior conțin și lactoferină, proteină din lapte care se regăsește și în salivă, lacrimi și laptele matern, cu acțiune antibacteriană, antivirală și de întărire imunitară, fiind un element esențial al sistemului imunitar, deficiențele de lactoferină putând duce la tulburări imune. Suplimentarea resurselor de lactoferină susțin producția sa naturală în organism. Prezența lactoferinei în produsul recomandat copiilor este mai importantă decât la adulți, deoarece copiii nu au sistemul imunitar la fel de bine dezvoltat ca adulții.

Modul de administrare  este același pentru toate cele 3 forme de prezentare a pastilelor pentru gât Fiorda, cu recomandare pentru adulți și copii peste 4 ani: până la 6 comprimate pe zi. Comprimatul se menține în gură până la dizolvare. Se recomandă să nu se bea sau mănânce cel puțin 30 de minute după dizolvarea comprimatului. Nu se recomandă administrarea de Fiorda Junior copiilor alergici la proteine din lapte.

Când este utilă administrarea de Fiorda?

Se recomandă administrarea pastilelor pentru gât Fiorda, în special în caz de răceli cu durere în gât, tuse iritativă, afecțiuni care determină respirație pe gură și uscăciunea mucoaselor (adenoidite, obstrucție nazală etc).

O altă recomandare este pentru fumătorii care experimentează uscăciunea mucoasei gurii sau celor care își suprasolicită vocea, cu apariția răgușelii. De asemenea, cei care sunt expuși mult timp la aer condiționat, în mașină, în casă sau la serviciu pot beneficia de refacerea integrității mucoaselor, dar și persoanele care folosesc medicamente ce provoacă uscăciunea mucoasei gurii sau gâtului.

Pastilele pentru gât Fiorda conțin ingrediente active 100% naturale, au gust plăcut și se pot administra de la 4 ani.

Forma de condiționare este aceea de comprimate gumate, masticabile, ceea ce constituie un avantaj suplimentar pentru un efect rapid, fără să adere de mucoasa gurii. Sunt produse sigure, inclusiv pentru femei însărcinate, care alăptează și persoane cu diabet.

Asocieri benefice pentru completarea acțiunii pastilelor pentru gât Fiorda

Se pot asocia cu alte produse naturale Plantextrakt: în caz de răceală cu iritație la nivelul gâtului, cu Imunorezistan forte, Imunorezistan Junior sau Polygemma 5 - cavitate bucală și gât, în caz de răgușeală - cu Suc de Ridiche neagră cu miere de albine (o formulă tradițională pentru tuse și răgușeală, adusă într-o formă standardizată în produsul Plantextrakt), iar în caz de tuse iritativă, cu Polygemma 3 - tuse sau Energotonic junior Tuse seacă și productivă. De asemenea, pastilele pentru gât Fiorda pot însoți și terapia medicamentoasă recomandată de către medic.

Afla mai multe pe fiorda.ro