logo EPG

Alunul şi detoxifierea de toamnă

La ora actuală ne confruntăm cu o hiperhidratare celulară si o deshidratare extracelulară - un dezechilibru nedorit şi cu impact asupra sănătăţii, generat de consumul excesiv de sare, zahăr, alimente rafinate în general, lipsa mişcarii fizice, statul îndelungat în câmpuri electromagnetice ale computerului, telefonului mobil, televizorului.

Alunul poate fi considerat o  "baghetă magică" a gemoterapiei - prin efectul antiscleros cu acţiune polivalentă pe ţesutul pulmonar şi hepatic, permiţând restaurarea elasticităţii acestora, dar şi pentru rehidratarea şi refacerea altor ţesuturi, precum a celor din pereţii vasculari, din măduva osoasă, din articulaţii sau la nivelul pielii. Acţiunea lui, din punct de vedere biochimic, se manifestă asupra ţesutului mezenchimo-conjunctival, ţesutul de susţinere situat între celule, cel care este predispus deshidratării.

O cură periodică cu gemoterapicul din muguri de Alun este benefică pentru a ajuta organismul la restabilirea echilibrului electroliţilor din corp. Este totodată un bun adjuvant în tratarea celulitei şi în curele de slăbire.

Acţiunea de eliminare a cataboliţilor toxici, la nivel digestiv şi respirator îl recomandă ca detoxifiant al organismului, de administrat mai ales în perioada toamnei - în medicina tradiţională chineză toamna corespunde lojei Metal, somatic reprezentată de plămân şi intestinul gros.

În lucrarea sa, "Oboseala cronică", doamna dr.Sorina Soescu, vicepreşedinte al Asociaţiei Române de Gemoterapie şi Homeopatie, recomandă pentru cura de întreţinere de toamnă - pentru adulţi şi copii - două gemoterapice: extractul din muguri de Alun - pe perioada de Lună în scădere şi extractul din muguri de Nuc - pe perioada de Lună în creştere. Este o abordare a gemoterapiei în concordanţă cu ritmurile biologice (anotimpurile şi fazele Lunii). Se administrează un gemoterapic de detoxifiere în perioada de Lună în scădere, care va amplifica efectul preparatului (atunci predomină în organism procesele catabolice/ de dezasimilaţie) şi un produs gemoterapic pentru tonifiere şi imunizare în perioada de Lună în creştere (atunci predomină acumulările, procesele anabolice/de asimilaţie).

De administrat în special în a doua parte a zilei şi seara, când persoana este mai stresată, mai deshidratată şi mai supusă dezechilibrelor.

Gemoterapicul din muguri de Alun intră în compoziţia preparatului Polygemma 16 - Plămâni care are efect antispastic, antiinflamator şi cicatrizant la nivel pulmonar, ajută la refacerea elasticităţii ţesutului pulmonar, creşte capacitatea respiratorie, stimulează eritropoieza şi este util pentru susţinerea pulmonară a fumătorilor şi a persoanelor expuse la noxe respiratorii.