logo EPG

Cea mai bună sursă de vitamina K2 naturală (sub formă de lanţ lung de menaquinonă-7) este mâncarea tradiţională japoneză Natto, care este preparată din soia fermentată şi conţine mai multă MK-7 decât orice alt aliment cunoscut.

100 de grame de Natto conţine 1100 mcg vitamină K2 (MK-7), în timp ce 100 grame de brânză conţine aproximativ 30-40 mcg vitamină K2 (MK-7).

Numeroase studii au arătat faptul că un consum crescut de Natto în Japonia este legat de îmbunătăţirea semnificativă a  statusului vitaminelor K în organism, de sănătatea oaselor şi arterelor. Din păcate, mirosul intens şi gustul controversat fac ca această mâncare din soia să fie o sursă de vitamina K2 puţin acceptată de restul lumii.

Natto, în mod tradiţional se prepara prin înfăşurarea boabelor de soia fierte în frunze de orez. În prezent, Natto este pregătit în mod industrial, în fabrici, în condiţii sterile şi utilizând culturi bacteriene controlate de Bacillus subtilis. Sunt folosite numai boabe de soia nemodificate genetic, de cea mai înaltă calitate, trecute printr-un proces de selecţie minuţios