Telefonul pacientului: 0800 800 433 (gratuit in reteaua Romtelecom)
Program de apelare: Luni - Vineri, intre 9.00 - 11.00
 

Tinctură de COADA ŞORICELULUI - Achillea millefolium TM - Tincturi mamă

Acest produs poate fi cumpărat de la partenerii noştri:

 • primadrogherie.ro
 • comenzi.farmaciatei.ro.jpg
 • naturisti.ro

EXTRACT VEGETAL CONCENTRAT

Fabricat conform Farmacopeei Homeopate Germane
Raport de extracţie: 700g parte aeriană (herba) înflorită proaspătă de Coada şoricelului  / 1 litru tinctură
Conţine alcool etilic de cereale 62% vol.

Coada şoricelului este o plantă mult folosită în practica fitoterapeutică din cele mai vechi timpuri.

Numele de "Achillea" provine de la Achilles, eroul legendar, care a descoperit planta şi a folosit-o pentru tratarea rănilor soldaţilor săi.
Numele speciei –"millefolium", descrie frunzele franjurate, care par a fi mii şi mii. Tot aspectul frunzelor este cel de la care provine şi denumirea populară românească, semănând cu o coadă de şoricel.
Datorită conţinutului în ulei volatil bogat în azulene are proprietăţi antiseptice, antiedematoase, antiinflamatoare, antipruriginoase, asemănătoare Muşeţelului. Coada şoricelului  este considerată "remediul luptătorului rănit" având acţiune pe tăieturi şi echimoze - un excelent remediu antitraumatic, prea puţin cunoscut şi folosit.
Principiul amar, achilina, care se găseşte în cantitate mai mare în frunze, are proprietăţi tonice şi stimulatorii asupra apetitului, conţinutul în taninuri îi conferă acţiune astringentă, iar în compoziţie se găseşte şi un compus cu efect antitermic. Flavonoidele sunt unele dintre substanţele active responsabile de acţiunea antispasmodică şi antiinflamatoare, iar lactonele sesquiterpenice au acţiune antiinflamatoare şi coleretic-colagogă.     

Recomandări principale:
Aparat digestiv: Ajută digestia. Susţine buna funcţionare a tractului gastro-intestinal. Reduce spasmul de la acest nivel.
Tonic digestiv important: stimulează circulaţia portală stagnantă şi circulaţia la nivel intestinal;  îmbunătăţeşte digestia, catalizează fermentaţia intestinală, intensifică activitatea secretorie intestinală, are efect detoxifiant hepatic.

Alte recomandări:
Poate reduce febra în stări febrile: câteva picături în apă, băută din 10 în 10 minute, câteva administrări.
Sângerări: aplicaţie locală de tinctură de Coada şoricelului în apă, pansament compresiv local (ducând la oprirea hemoragiei şi diminuarea fenomenelor inflamatorii)
Afecţiuni genitale feminine: util în dezechilibre hormonale feminine, fiind un reglator menstrual valoros:  diminuă/opreşte sângerările când acestea sunt prea abundente şi debilitante; porneşte ciclul menstrual, atunci când acesta este blocat .
Efect decongestionant şi de fluidifiere a sângelui: determină reducerea tensiunii arteriale şi o acţiune de "cruţare" a inimii, fiind indicată la persoane cu tendinţă la angină pectorală.
Are acţiune antiinflamatoare, antiseptică şi de drenaj asupra mucoaselor respiratorii, fiind indicată în inflamaţii ale mucoaselor, mai ales cu tendinţa la evoluţie cronică (stagnare de mucus).

Propuneri de asocieri - ca adjuvant:

 • în stări infecţioase cu  epistaxis sau erupţii pe piele, sau de tip gripal, însoţite de febră, cu Extract din muguri de Coacăz negru;
 • în enterocolite, cu Extract din mlădiţe de Merişor, Extract din mlădiţe de Afin şi Tinctură de Afin;
 • în steatoză hepatică (ficat gras): cu Polygemma Ficat- detoxifiere, alternând cu Tinctură de Rostopască, Tinctură de Anghinare
 • în hemoragii uterine, cu Extract din muguri de Cedru şi Extract din mlădiţe de Tuia;
 • în epistaxis repetat, cu Extract din mlădiţe de Tuia, iar Tinctura de Coada şoricelului,  de 3-4 ori pe zi, intern şi tamponament local cu comprese înmuiate în apă cu infuzie de Coada şoricelului;
 • în hemoroizi, cu Polygemma 6 Varice, hemoroizi;
 • în acnee, herpes, cu Extract din muguri de Nuc şi Extract din muguri de Ulm;
 • în fibroame uterine, Tinctura de Coada şoricelului (inclusiv băi de şezut), cu Extract din muguri de Arin alb, Extract din mlădiţe de Mur, Extract din mlădiţe de Zmeur.

Mod de administrare: câte 30 de picături de 3 ori pe zi, diluate în puţină apă.

20510 Vizualizari

Produse inrudite din categoriile: intestine stimularea digestiei

Informatii utile

Articole pe teme de interes pentru sustinerea sanatatii

Evenimente

La zi despre actiunile pe care le intreprindem

Picătura verde

Emisiune despre sănătate - cum să o menținem sau să o redobândim cu ajutorul gemoterapiei

Intră în Echipa Plantextrakt

 

Newsletter

Contact

+(4)0264-260688, +(4)0264-260404
 

407059 Rădaia fn,
jud. Cluj, România
 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.