fbpx

logo EPG

Sănătatea căilor respiratorii prin gemoterapie

Virozele respiratorii sunt frecvente, deseori complicate, în special în anotimpul rece și la trecerea către primăvară, apar noi epidemii, convalescențele sunt lungi.

De multe ori rămân simptome restante (cum ar fi tusea), sau persoana rămâne după o boală, relativ ușoară, cu o oboseală cronică. Importanța prevenției, în aceste condiții, este foarte mare, fiind de datoria medicului să o promoveze, dar și a pacientului să se informeze și să abordeze un stil de viață sănătos.

Combinația dintre eforturile intelectuale și emoționale, variațiile atmosferice și de temperatură au un impact puternic asupra sistemului imunitar. Pe acest fond apar de obicei viroze respiratorii.
Din gama “Polygemma”, vă prezentăm câteva produse naturale la care puteți apela pentru întărire imunitară, precum și pentru a interveni la primele semne de dezechilibre apărute la nivel respirator.

POLYGEMMA 17 - IMUNITATE

Este o combinaţie de extracte gemoterapice de Cătină, Porumbar, Măceş şi suc de Echinacea purpurea - cu efect de creştere a puterii de apărare a organismului, produsul fiind recomandat înainte şi în timpul perioadelor cu risc crescut de îmbolnăvire.
Ajută și la ameliorarea simptomelor din răceli și stări gripale, la reducerea recidivelor și de asemenea susţine refacerea organismului în convalescenţă. Prin aportul de vitamine şi minerale, creşte rezistenţa organismului, tonifică sistemul nervos.

POLYGEMMA 4 – SINUSURI

Efectele combinate ale extractelor din Coacăz negru, Carpen, Arin negru şi Mesteacăn pufos au acțiune asupra manifestărilor neplăcute din răcelile care afectează sinusurile.
Acțiunea produsului este multiplă: efect antiinflamator și cicatrizant la nivelul mucoasei nazale și sinusale; intervine atât asupra germenilor de la nivelul mucoaselor cât și asupra colecțiilor adunate în cavitatea sinusală, zonă unde antibioticele penetrează mai greu (e nevoie de antibiotice cu spectru larg, în doze mari); concomitent, ajută organismul să se debaraseze de toxinele acumulate în timpul infecției și a tratamentului antibiotic; de asemenea, are efect antialergic și de creştere a puterii de apărare a organismului.
Dacă este nevoie de tratament antibiotic, asociați Polygemma 4 pentru completarea acțiunii antibioticului și combaterea efectelor adverse generate de acesta.

POLYGEMMA 5 - CAVITATE BUCALĂ, GÂT

” Roșu în gât” este unul dintre cele mai frecvente diagnostice din sezonul rece. Polygemma 5 susţine sănătatea cavităţii bucale şi a gâtului prin stimularea apărării organismului, fiind alcătuit din extracte de Viţă de vie, Măceş, Afin și suc de Echinacea. Extractul din muguri de Viţă de vie este recomandat în faringitele streptococice (efect demonstrat de scădere a valorilor ASLO). Acţiunea antiinflamatoare, antiseptică şi cicatrizantă la nivelul cavității bucale și a căilor respiratorii superioare, dar și efectul vitaminizant (în special vitaminele A şi C) și antioxidant susțin organismul în procesul restabilirii sănătății.

POLYGEMMA 3 - TUSE

Combinația de extracte din Carpen, Călin și Caprifoi negru ajută la ameliorarea tusei (seacă sau productivă). Produsul gemoterapic stimulează organismul pentru eliminarea toxinelor de la nivelul căilor respiratorii, ajută la reglarea tonusului bronşic, are efect de calmare a tusei şi răgușelii, de liniştire generală, acţiune antispastică, cicatrizantă, antialergică și antiinflamatoare.
De asemenea, îmbunătăţeşte funcţia hepatică (Carpenul, Caprifoiul negru), susţinând astfel procesul de vindecare.
În cazuri recidivante se recomandă cure de 1-2 luni, cu posibilitatea de repetare la nevoie.

POLYGEMMA 16 – PLĂMÂNI

Combinaţia de extracte gemoterapice din muguri de Alun, Castan comestibil şi mlădiţe de Mur cu efect antispastic, antiinflamator şi cicatrizant la nivel pulmonar, susține capacitatea respiratorie, ajută la refacerea elasticităţii ţesutului pulmonar, stimulează producția de globule roșii. Este o opțiune pentru completarea tratamentului medicamentos în afectări pulmonare, precum și pentru susţinerea pulmonară a fumătorilor şi a persoanelor expuse la noxe respiratorii.

Sănătatea este o stare de echilibru temporar, care poate fi tulburată atât din exterior (condiții climatice, organisme patogene, stil de viață) cât și din interior (starea interioară, agitația, descurajarea etc...). De aceea este de dorit să ne cunoaștem organismul, să îl fortificăm când este nevoie, să îi cunoștem limitele și să îl protejăm atunci când este cazul.