logo EPG

Să mâncăm este o plăcere

Mâncarea: o necesitate fiziologică. Dar și o experiență plăcută, care ne conectează cu simțurile noastre și cu lumea din jur. Și, da!: să mâncăm este o plăcere. 😋

Prima și cea mai evidentă satisfacție asociată alimentelor este gustul. Descoperirea și savurarea unor rețete aparte reprezintă un veritabil festin pentru papilele noastre gustative, care stimulează secreția unor hormoni ai plăcerii, cum sunt endorfinele și dopamina.

Mâncarea devine astfel o cale în călătoria noastră zilnică, prin care explorăm și experimentăm lumea culorilor și gusturilor. Iar plăcerea de a mânca ne oferă atât satisfacție momentană, cât și un mod de a celebra viața în toată complexitatea sa.

Rolul social al meselor împreună

Fiind un liant social recunoscut, mesele joacă un rol crucial în viețile noastre. Au un impact direct asupra stării noastre de sănătate, atât fizică și cât și emoțională. Atunci când împărțim mâncarea, împărtășim dragostea noastră, unii pentru alții – ceea ce ne unește și ne relaxează.

Mai ales în perioada Sărbătorilor, sau la aniversări, mesele tradiționale alături de cei dragi pot fi îmbelșugate în grăsimi, dulciuri sau alcool. Putem astfel trece ușor de la plăcere - la durere... de stomac... 😣🙄

Care e taina tainurilor tihnite?

Tihna la masa este o lecție din bătrâni pe care, din păcate, o uităm tot mai des…

Să ne amintim împreună că masa ne va “pica bine” dacă:

  • Cu o jumătate de oră înainte de masă bem un pahar cu apă, sau ceai.
    Deoarece lichidele pregătesc tubul digestiv pentru alimentele care vor urma.
  • Ne așezăm la masă, mâncăm încet și mestecăm bine fiecare bucată.
    Astfel, alimentele sunt expuse enzimelor digestive din salivă, pentru un început corect al digestiei.
  • Respectăm mesele principale ale zilei.
    Ritmul regulat al meselor ajută stomacul, pancreasul și ficatul să fie pregătite pentru o bună digestie.
  • Alegem alimente proaspete și cât mai puțin procesate industrial.
    Legumele și fructele proaspete și mâncarea gătită în casă au șanse mai mari să fie bine tolerate.
  • Facem o plimbare ușoară, după masă.
    Plimbarea stimulează mișcările tubului digestiv și astfel favorizează digestia. Să fim atenți însă la efortul fizic intens după masă, care poate dăuna digestiei și chiar să conducă la vomă...

Indigestia

Atunci când se strică echilibrul dintre ce și cât am mâncat și ce și cât putem digera, poate să apară senzația de prea-plin după masă, însoțită de durere de stomac, balonare, sau greață. Acestea sunt semne ale unei indigestii.

Ce se întâmplă, de fapt? Organele implicate în digestie: stomacul, pancreasul, ficatul nu pot face față necesarului de enzime digestive.

Pentru astfel de situații neplăcute, PlantExtrakt a creat VerdioGast® – un produs natural pentru digestie, cu triplă acțiune.

VerdioGast® – un produs natural pentru digestie, cu triplă acțiune.

Produsul VerdioGast® conține extracte naturale din plante: rozmarin, anghinare, kiwi, turmeric și inulină din cicoare și are triplă acțiune, ajutând organele cheie implicate în digestie: stomac, pancreas, ficat.

Fiind un produs natural cu extracte din plante, VerdioGast® nu supune organismul unor compuși chimici de sinteză și nu creează dependență. Este diferit față de produsele obișnuite pentru digestie, deoarece nu conține pancreatină de porc sau bilă bovină.

Dacă știm că noi sau cei dragi facem parte din cei cca. 30% dintre adulți care au o sensibilitate digestivă, este important să avem capsulele VerdioGast® la îndemînă. Acestea pot fi de mare ajutor atunci când ne simțim prea plini și balonați după masă.

Cu 1-2 capsule utilizate la nevoie, în timpul mesei, sau imediat după masă, VerdioGast® favorizează digestia alimentelor, reduce senzația de plenitudine gastrică și susține buna funcționare a ficatului și a vezicii biliare. Dacă este necesar, putem apela la ajutorul VerdioGast® chiar și de 3 ori pe zi, la mesele principale.

”Mâncăm pentru a trăi, nu trăim pentru a mânca.”

O bună digestie după mesele prea îmbelșugate în grăsimi, dulciuri sau alcool, cum ar fi în perioada Sărbătorilor, sau la aniversări, păstrează plăcerea de a mînca, fără durere... de stomac. 😋😊

Haideți să avem o relație pozitivă cu mâncarea, pentru menținerea sănătății pe termen lung!