logo EPG

Să creștem rezistența și integritatea vaselor de sânge

Sistemul circulator este cel pe care îl regăsim la nivelul întregului organism, sub formă de vase de sânge de calibru diferit și cu atribuții diferite: de transport la nivelul țesuturilor, atât a nutrienților, cât şi a oxigenului prin sistemul arterial, iar prin sistemul venos, de transport al produşilor de degradare şi al metaboliţilor de la nivelul țesuturilor către inimă. În acest circuit, există o parte foarte importantă care este circulaţia pulmonară, acea porţiune a sistemului circulator în care sângele neoxigenat este dus de la inimă la plămâni şi, în sens invers, sângele oxigenat de la plămâni este dus către inimă.

Gemoterapia poate ajuta la creșterea rezistenței și integrității vaselor de sânge - artere, vene și capilare, prin acțiunea antioxidantă, antiinflamatoare, hipocolesterolemiantă sau anticoagulantă a unor extracte din părți tinere ale plantelor.

Extractul gemoterapic din semințe de Viță de vie (struguri roșii) este antioxidant și vasodilatator, cu acțiune la nivel de artere, vene și capilare. Efectele asupra vaselor sanguine, ale compușilor prezenți în semințele de struguri roșii, se datorează unui mecanism prin care este crescută sinteza enzimei responsabilă de producerea oxidului nitric, cel mai puternic vasodilatator produs în organismul nostru.

Extractul gemoterapic din scoarță de Lămâi ajută la fluidificarea sângelui şi la ameliorarea simptomelor din tulburări venoase şi arteriale. Este și o posibilă recomandare în cure de slăbire (asociat cu alte gemoterapice), cu susținerea tonusului pielii, prin împiedicarea unei relaxări excesive.

Extractul din sevă de Mesteacăn poate completa o cură de întreținere a integrității vaselor de sânge, prin acțiunea hipocolesterolemiantă și antiinflamatoare, fiind principala recomandare în cure de detoxifiere a organismului.

Vă propunem deci o cură de o lună de zile, pentru creșterea rezistenței și integrității vaselor de sânge, cu cele trei extracte gemoterapice prezentate, în administrare o dată pe zi fiecare: Mesteacăn sevă dimineața, Lămâi scoarță la prânz și Viță de vie semințe după masa.

Lista extractelor gemoterapice utile ar putea fi completată și cu Extractul din mlădițe de Măslin, hipocolesterolemiant și antihipertensiv sau Extractul din muguri de Ginkgo, antioxidant și antiagregant plachetar, gemoterapice care pot fi alese ca suplimente, în funcție de problematica fiecărei persoane.