logo EPG

Reguli de administrare a remediilor homeopate

Atunci când inițiem un tratament homeopat, este bine să știm care sunt principalele reguli de administrare a remediilor homeopate.

Iată mai jos o enumerare a celor mai importante reguli de urmat:

  • Granulele homeopate nu se ating cu mâna, se administrează din căpăcelul flaconului direct sublingual.
  • Soluția homeopată se diluează în puțină apă și se bea cu înghițituri mici care se țin în gură câteva momente, apoi se înghit.
  • Cantitatea de medicament homeopatic pentru o administrare se specifică de către medicul homeopat - de obicei, 3 granule sau 10 picături.
  • Medicamentele homeopatice se administrează pe nemâncate sau la distantă de momentul mesei, cu o jumătate de oră înainte sau după masă.
  • Nu se bea, nu se manâncă și nu se fumează timp de o jumătate de oră înainte și după administrare.
  • În timpul administrării remediului homeopatic se va evita consumul de mentă, inclusiv pastă de dinți mentolată sau uleiuri volatile, deoarece pot inactiva remediul.
  • Igiena cavității bucale în timpul tratamentului cu medicamente homeopatice se va face cu o pastă de dinți nementolată.

Există efecte secundare la tratamentul homeopat?

Medicamentele homeopatice sunt lipsite de efecte adverse, în sensul celor cunoscute la medicamentele alopate. Pot apărea totuși o serie de reacții, care pot fi confundate de către pacient cu efectele secundare. Medicii homeopați le numesc ”agravări” și în general avertizează pacienții de posibilitatea apariției acestora.

Aceste “agravări” nu sunt decât accentuări ale simptomelor pentru care s-a prezentat pacientul la medic și apar în primele zile ale tratamentului. Nu durează mult și de obicei au o semnificație pozitivă: arată că remediul homeopatic indicat este corect, doar că organismul este foarte sensibil și reacționează ceva intens.