logo EPG

Orzul și ovăzul verde

Cerealele, precum orzul și ovăzul ne-am obișnuit să le cunoaștem drept componente importante în hrana cailor și a altor animale. Dar ele au fost timp de mii de ani hrană pentru populație – ne spun descoperirile arheologice din Tibet, Egipt, Grecia. Cercetarea compoziției chimice și a efectelor benefice a făcut ca omul zilelor noastre să le reconsidere și să le introducă în paleta suplimentelor nutritive care pot susține vitalitatea și ajuta în procesul de vindecare, prin aportul important de vitamine, minerale și alți nutrienți valoroși.

ORZUL VERDE - unul dintre produsele cele mai bogate în constituienţi nutritivi necesari organismului uman

Conține vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6, B12), vitamina E, vitamina C, precum şi săruri minerale de fier, calciu, mangan, magneziu, molibden, zinc, cupru, bioflavonoide, polizaharide, polipeptide şi clorofilă. Ceea ce l-a făcut însă “celebru” este  faptul că, până în prezent, reprezintă cea mai bogată sursă de superoxid dismutază (SOD), enzimă care intervine în inactivarea radicalilor liberi oxidril, care favorizează îmbătrânirea celulelor şi apariţia bolilor.

De aceea, vă puteți gândi la o cură periodică cu preparate de Orz verde, pentru:

  • revitalizarea organismului prin aportul de proteine, vitamine, minerale, enzime,
  • încetinirea procesele de îmbătrânire (prin efectul antioxidant puternic),
  • creşterea rezistenţei organismului la infecţii,
  • protejarea organismului de radiaţiile electromagnetice, radiaţiile solare, UV, poluare.

Extractul de Orz verde” este un produs al Laboratoarelor Plantextrakt obținut din orzul cultivat ecologic (organic) în cadrul firmei, care prin metoda de preparare – suc concentrat stabilizat – își menține o compoziție chimică apropiată de cea a sucului proaspăt.

Se administrează câte o lingură de extract de 2 - 3 ori pe zi, diluat în 100 ml apă, în cure de 3 - 4 săptămâni. Se pot face cure de întreţinere de două ori pe an (primăvara şi toamna) sau se poate asocia cu alte preparate fitoterapice, gemoterapice sau tratamentului medicamentos.

OVĂZUL VERDE – un super aliment pentru sistemul nervos

Acţiunea sa este în principal asupra creierului şi sistemului nervos, cu influenţarea favorabilă a nutriţiei acestora (conţine substanţe proteice, peptide, aminoacizi, vitamine din grupul B). Îmbunătăţeşte calitatea somnului, putând fi recomandat în stări de insomnie cu epuizare nervoasă și ajută la liniştire în stări de epuizare nervoasă.

Tinctura de Ovăz Plantextrakt se obține prin același procedeu de presare a plantei proaspete (din cultură ecologică), cu un raport de extracţie - 950g suc proaspăt de Ovăz verde la 1 litru de tinctură. Se recomandă administrarea a câte 30 de picături de 2-3 ori pe zi, diluate în puţină apă.

Vitalitatea noastră poate fi readusă în parametri optimi cu aceste două extracte din cereale cultivate ecologic.