fbpx

logo EPG

Ianuarie, luna detoxifierii organismului

Sărbătorile vin ca întotdeauna, cu bucurie, cu mâncare bună (și multă deseori), cu agitație, voie bună…și aproape mereu trec prea repede. Nici nu ne-am dezmeticit bine și suntem deja în noul an. Reluăm lucrul, școala și recomandabil și grija pentru organismul nostru.

După perioada în care am savurat bucate alese însoțite de diverse băuturi, unele organe resimt efortul făcut și au nevoie de detoxifiere; îndeosebi sistemul digestiv - ficatul, stomacul, intestinul, pancreasul, trebuiesc revitalizate printr-o alimentație ceva mai ușoară și suport în curățarea și funcționarea lor. Aceasta deoarece am consumat alimente în exces pe de o parte, dar și datorită faptului că la mesele tradiționale se ”amestecă” toate principiile alimentare: glucide, proteine, grăsimi plus alcool, fapt ce suprasolicită digestia și favorizează creșterea în greutate. Se adaugă și lipsa de mișcare și astfel ne trezim în primele zile din noul an mai obosiți, fără vitalitate și cu câteva kg în plus.
O soluție eficientă este oferită de produsele din gama Polygemma detoxifiere.

Polygemma 11 Ficat detoxifiere susține ficatul în efortul de a elimina substanțele ”toxice” rezultate din digestia alimentelor și mai ales a alcoolului; de a prelucra grăsimile consumate în exces (intervine în normalizarea colesterolului), de a genera energia de care are organismul nevoie. Ficatul este ”uzina” de energie a organismului, de aceea oboseala poate fi un semn că ficatul nu mai funcționează bine.

Polygemma 15 Intestin detoxifiere ajută intestinul să prelucreze și să absoarbă substanțele nutritive, să refacă flora bacteriană, să se debaraseze de ”resturile” unui exces cantitativ de alimente, să regleze tulburările de tranzit intestinal, fie diaree, fie constipație. Este foarte important să susținem activitatea intestinului deoarece rolul acestuia nu se limitează la transportul și eliminarea alimentelor din organism; intestinul este implicat în creșterea imunității, în menținerea unei stări emoționale pozitive și optimiste.

Polygemma 12 Rinichi detoxifiere este îndeosebi indicat pentru persoanele care rețin multă apă, au diferite probleme renale, variații ale tensiunii arteriale, colesterol mărit. Deoarece conține muguri de Frasin, acest preparat este indicat tuturor persoanelor care au consumat în exces preparate din carne și îndeosebi celor care prezintă risc de gută.

Polygemma 14 Articulații detoxifiere ne ajută când sunt probleme articulare: durere, inflamație, mobilitate redusă, care pot apărea pe fondul unei afecțiuni cronice; pot fi cauzate de lipsa de mișcare sau de temperaturile scăzute din timpul iernii sau pot fi pusee acute ale unei afecțiuni osteoarticulare cronice.

În sfârșit, persoanele care au probleme la nivelul pielii pot folosi Polygemma 13 Piele detoxifiere. Produsul este recomandat și pentru întreținerea elasticității și ”tinereții” pielii, dar și pentru sprijinirea procesului natural de detoxifiere cutanată.

Produsele din gama Polygemma se utilizează pe rând, câte un produs odată, de exemplu se consumă un flacon Polygemma 11 Ficat (2 săptămâni), apoi se poate continuă cu Polygemma 15 Intestin și la fel, celelalte produse. Se pot asocia cu alte medicamente, dacă pacientul urmează un tratament cronic pentru o anumită afecțiune.

Dacă există probleme cu un anumit organ, de ex ficatul, se poate utiliza Polygemma 11 Ficat timp de 2 luni, după care și celelalte produse din gama detoxifiere, pentru a realiza o curățare/detoxifiere a întregului organism. Acest proces de curățare și de întreținere a organsimului este recomandat să aibă loc de 1-2 ori pe an, pentru a asigura o funcționare optimă a întregului organism până la vârste înaintate.

Medic de familie