logo EPG

Detoxifierea prin gemoterapie

Ce este detoxifierea, unde şi cum se realizează ea?

Detoxifierea este procesul natural prin care organismul elimină reziduurile rezultate din activitatea celulară  (în corpul omenesc sunt peste 70 de miliarde de celule, care se hrănesc, respiră şi elimină reziduuri)- prin intermediul sistemului limfatic, via rinichi şi reziduurile rezultate din digestie - via intestin.

Organele de eliminare - emonctorii, sunt: rinichii, pielea (numită şi al treilea rinichi), intestinul şi plămânii. Pe lângă acestea, un rol esenţial îl are ficatul, pentru transformarea unor substanţe în forme chimice simplificate, pentru a fi mai uşor eliminate la nivel renal.

Prin analogie cu funcţionarea unei maşini, putem spune că avem un filtru de ulei - ficatul, un filtru de apă - rinichii, pielea şi un filtru de aer - plămânii.

În procesul de detoxifiere, un rol foarte important îl are sistemul limfatic, căci, dacă:

Sângele hrăneşte celulele (este bucătăria organismului), are un pH neutru spre alcalin şi reprezintă 25% din fluidele corpului, având inima - ca organ de bază al sistemului circulator.

Limfa curăţă - înlătură deşeurile de la nivel celular (este sistemul de canalizare), are un pH spre acid şi reprezintă 75% din fluidele corpului (aprox. 200.000 km de vase limfatice). Circulaţia limfatică se realizează în paralel cu cea sanguină şi continuându-se şi în spaţiile interstiţiale. Are o consistenţă grasă - lipidică - necesară ptr neutralizarea / tamponarea toxinelor.

Rinichii reprezintă organul de bază pentru detoxifierea sistemului limfatic.

Detoxifierea este considerată o nouă paradigmă de tratament, care consideră mai puţin eventualele lipsuri din organism (Ca, Mg, Fe, etc) şi consideră excesul de toxine, ca fiind cauza proastei funcţionări a organismului.

Toxinele au provenienţă: endogenă (produşi ai metabolismului celular), exogenă (din alimentaţie, aer, câmpuri electromagnetice, etc).

Limfa nu are o pompă proprie, de aceea este necesară şi importantă mişcarea fizică. Ganglionii limfatici, în număr de ordinul miilor în organism, au rolul de a echilibra aciditatea, fiind comparabili cu nişte fose septice (ganglioni cervicali, axilari, abdominali, inghinali).

Organele limfatice - splina, apendicele, amigdalele, vegetaţiile adenoidiene - apără zone importante din organism de colmatarea toxinelor. Inflamarea lor este un semnal al gradului ridicat de intoxinare a organismului, iar îndepărtarea lor chirurgicală nu este cea mai bună soluţie, deoarece ulterior, limfa încărcată cu toxine va “inunda” ţesuturi învecinate.

În contextul acestei noi paradigme terapeutice, nu omorârea bacteriilor, ci eliminarea reziduurilor din organism este mai importantă (ca observaţie, numărul bacteriilor din corpul nostru este mai mare decât numărul celulelor), iar stagnarea limfatică este principala cauză a bolilor.

Pentru a nu permite ca stagnarea limfatică să cauzeze îmbolnăviri, trebuie avute în vedere: practicarea de exerciţii fizice regulate, exerciţii de respiraţie profundă, periajul uscat al pielii, etc.

Curele periodice cu substanţe naturale care sprijină procesul de detoxifiere al organismului pot fi salutare.

De ce să alegem detoxifierea prin gemoterapie?

Gemoterapia, prin definiţie, sprijină procesul natural de detoxifiere celulară, prin intermediul celulelor stem vegetale - meristemul vegetal - celule multipotente, având ca efect echilibrarea (modularea) proceselor fiziologice, ca rezultat al detoxifierii celulare. S-a constatat eficienţa lor, în acelaşi timp, în stări de hipo sau hiperfuncţie.

Cercetările din domeniul imunologiei au identificat receptori ai membranei celulare  cu implicaţie deosebită în răspunsul imunitar - Toll-like receptors - comuni regnului animal şi vegetal, fapt ce vine să susţină eficacitatea unor ţesuturi embrionare - ce au un conţinut de celule stem vegetale.

Detoxifierea  se poate realiza prin programe adaptate, de la caz la caz:

  • detoxifiere intensivă, de susţinere a organismului pentru depăşirea unor stări acute,
  • detoxifiere de durată, pentru echilibrarea unei probleme cronice a organismului,
  • detoxifiere periodică, pentru prevenţia apariţiei problemelor de stagnare a limfei încărcată cu toxine, în organism.

Primele două abordări ale detoxifierii se realizează cel mai eficient de către medicii specializaţi în gemoterapie, care vor gândi formula potrivită de asocieri de gemoterapice pentru fiecare pacient.
Ca metodă profilactică, detoxifierea prin gemoterapie poate fi realizată şi de către fiecare persoană, fără a fi nevoie de un consult medical.

Care este strategia optimă de urmat pentru detoxifierea organismului?

Deoarece eliminarea reziduurilor rezultate din activitatea celulară se realizează prin intermediul sistemului limfatic, via rinichi şi a reziduurilor rezultate din digestie - via intestin, acestea vor fi şi primele căi de eliminare asupra căror se va acţiona într-un program de detoxifiere.

Ulterior, se pot planifica şi cure pentru detoxifiere la nivel hepatic, pulmonar sau la nivelul pielii.

Avantajul extractelor gemoterapice este şi acela că, majoritatea lor au un organotropism care se extinde asupra mai multor organe, realizând detoxifierea la mai multe niveluri.

Spre exemplu:
Extractul din sevă de Mesteacăn sprijină procesul detoxifierii la nivel limfatic, renal, articular şi al pielii, Extractul din mlădiţe de Ienupăr acţionează la nivel hepatic, renal şi articular, iar Extractul din mlădiţe de Merişor la nivel intestinal şi renal. Exemplele de acest fel sunt numeroase.

Ce preparate gemoterapice vom folosi pentru detoxifiere?

Vă propunem folosirea formulelor gemoterapice complexe din gama POLYGEMMA, gândite pentru realizarea unor cure de detoxifiere.

POLYGEMMA 12 - RINICHI DETOXIFIERE

Realizează o detoxifiere preponderent la nivel renal, dar şi la nivel limfatic, hepato- biliar şi articular.

Combinaţie de extracte gemoterapice din muguri de Frasin, sevă de Mesteacăn şi extract fitoterapic din frunze de Mesteacăn.

Acţiune principală: diuretică - depurativă, antiseptică, antiinflamatoare, regeneratoare - prin aport de glucoză, fructoză, aminoacizi, vitamina C şi o serie întreagă de săruri minerale de: calciu, fosfor, magneziu, mangan, zinc, sodiu şi fier.

Preparatul are şi efect: hipocolesterolemiant.

Mod de administrare: se administrează câte 2 ml de 2 ori pe zi, dimineaţa şi la prânz, înainte de mese, diluaţi în puţină apă - cure de 1-2 luni, repetate la nevoie. Se recomandă şi supraponderalilor cu retenţie hidrică şi nivelul colesterolului mărit.

POLYGEMMA 15 - INTESTIN DETOXIFIERE

Realizează detoxifierea la nivelul intestinului subţire şi gros, cu ameliorarea stării de astenie generată de toxicitatea intestinală.

Combinaţie de extracte gemoterapice din mlădiţe de Merişor, muguri de Nuc şi muguri de Stejar.

Acţiune principală: reglează funcţionalitatea şi motricitatea intestinală, reechilibrează flora intestinală, reduce infecţiile şi inflamaţia de la nivelul intestinului subţire şi gros.

Preparatul are şi efect tonic general, ameliorând astenia fizică şi psihică.

Mod de administrare: se administrează câte 2 ml de 2 ori pe zi, dimineaţa şi la prânz, înainte de mese, diluaţi în puţină apă - cure de 1-2 luni, repetate la nevoie.

Pentru persoanele care suferă de tulburări la nivel intestinal, se recomandă cure de 1-2 luni, repetate de 2-3 ori pe an sau la nevoie. Chiar şi pentru persoanele care nu au tulburări intestinale, o cură anuală de detoxifiere intestinală este salutară.

POLYGEMMA 11 - FICAT DETOXIFIERE

Realizează o detoxifiere preponderent la nivel hepatic şi biliar, dar şi la nivel renal şi respirator.

Combinaţie de extracte gemoterapice din mlădiţe de Rozmarin, Ienupăr şi muguri de Alun.

Acţiune principală: hepatoregeneratoare, de sprijinire a eliminării cataboliţilor toxici, coleretică şi colagogă, de restaurare a elasticităţii ţesutului hepatic.

Preparatul are şi efect: hipocolesterolemiant, antiinflamator, cicatrizant, antioxidant.

Mod de administrare: se recomandă administrarea a 2 - 3 ml de 2 ori pe zi, dimineaţa şi la prânz, înainte de mese, diluaţi în puţină apă - cure de 1-2 luni, repetate de 2-3 ori pe an sau la nevoie.

POLYGEMMA 13 - PIELE DETOXIFIERE

Realizează o detoxifiere preponderent la nivel cutanat, dar şi la nivel limfatic şi renal.

Combinaţie de extracte gemoterapice din muguri de Platan, sevă de Mesteacăn şi muguri de Nuc.

Acţiune principală: dermoprotectoare, antiseptică, regularizantă a secreţiilor pielii, sprijinind procesul natural de detoxifiere cutanată.

Preparatul are şi efect: antiinfecţios şi cicatrizant la nivelul mucoaselor şi a pielii, efecte benefice  în caz de piele inelastică, lipsită de strălucire, în celulită, căderea părului şi în dermatozele de dată recentă.

Mod de administrare: se administrează câte 2 ml de 2 ori pe zi, dimineaţa şi la prânz, înainte de mese, diluaţi în puţină apă - cure de 1-2 luni, repetate la nevoie.

Pentru persoanele care au manifestat în ultimul an afecţiuni cutanate, pentru adolescenţi sau pentru persoanele a căror funcţie de detoxifiere cutanată trebuie stimulată, se recomandă cure de 1-2 luni (câte 2 ml de 2 ori pe zi ), cu posibilitatea de repetare la nevoie. Pentru întreţinerea sănătăţii pielii şi mucoaselor, este suficientă o cură anuală, de o lună de zile.

POLYGEMMA 14 - ARTICULAŢII DETOXIFIERE

Realizează o detoxifiere preponderent la nivel articular, dar şi la nivel limfatic, renal şi hepato- biliar.

Combinaţie de extracte gemoterapice din muguri de Frasin şi muguri de Jneapăn, sevă de Mesteacăn şi scoarţă de Salcie.

Pentru a menţine flexibile articulaţiile până la vârste înaintate, trebuie păstrată sau redobândită sănătatea ţesuturilor conjunctive, îmbunătăţind funcţia articulaţiei, evitând sau atenuând durerea şi inflamaţia.

Acţiune principală: antiinflamatoare, depurativă - o mai bună eliminare a acidului uric şi ureei, a căror depunere la nivel articular duce la rigidizarea lor.

Mod de administrare: se administrează câte 2 ml de 2 ori pe zi, dimineaţa şi la prânz, înainte de mese, diluaţi în puţină apă - cure de 1-2 luni, repetate la nevoie.

POLYGEMMA 16 - PLĂMÂNI

Susţine activitatea pulmonară

Combinaţie de extracte gemoterapice din muguri de Alun, Castan comestibil şi mlădiţe de Mur

Ajută la refacerea elasticităţii ţesutului pulmonar, creşte capacitatea respiratorie, stimulează eritropoieza, are efect antispastic, antiinflamator şi cicatrizant la nivel pulmonar.

Are un efect benefic pentru susţinerea pulmonară a fumătorilor şi a persoanelor expuse la noxe respiratorii.

Mod de administrare: se recomandă administrarea a 2 ml de 3 ori pe zi, diluaţi în puţină apă, înainte de mese - cure de 1-2 luni, repetate la nevoie.

Gemoterapia, odată experimentată, vă va convinge de efectele benefice care nu întârzie să se instaleze.