logo EPG

Humulus lupulus MG=D1

Forma farmaceutică: macerat glicerinic

Organotropism: sistem nervos central și neurovegetativ, aparat digestiv, aparat uro-genital, tegument.

Acţiune farmacologică:

  • estrogenizantă (menopauză);
  • anti-androgenică;
  • anafrodiziacă;
  • anxiolitică, sedativă, hipnagogică, spasmolitică;
  • reduce valorile glicemiei, colesterolului și trigliceridelor;
  • stomahică (inapetență, anorexie nervoasă);
  • diuretică, antimicrobiană (E.coli), antioxidantă.

Recomandări frecvente:

Aparat genital feminin: amenoree din tulburările hormonale, antiandrogenic - hipoestrogenism și carențe estrogenice ( cu Extract din mlădițe și radicele de Ovăz și Extract din amenți de Salcie), hipotrofie mamară feminină cu hipoestrogenism, dismenoree, tulburări de menopauză.
Aparat genital masculin: ejaculare precoce, excitație sexuală excesivă (cu Extract din amenți de Salcie), hiperexcitabilitate sexuală masculină, poluții nocturne, priapism, spermatoree.
Sistem nervos: anxietate, depresie, distonie neurovegetativă, tulburări ale somnului - insomnie de origine nervoasă, hiperexcitabilitate nervoasă, nervozitate, stări de hiperexcitabilitate, stări de tensiune, stres.

Contraindicaţii, atenţionări: – nu se va administra bărbaților pentru perioade lungi; nu se administrează: copiilor și adolescenților sub 12 ani; în timpul sarcinii, alăptării și la femeile mastectomizate; în caz de hiperestrogenism prin posibile alterări ale ciclului menstrual și în fibroamele uterine cu tendință la metroragie. Nu este indicat la pacienții care primesc deja medicamente sedative (benzodiazepine), anticonvulsivante (acid valproic, carbamazepina, fenitoină, fenobarbital, levetiracetam, valproat de sodiu etc.) și antidepresive (IMAO, litiu, triciclice, recaptatori ai serotoninei, antidepresive de generație nouă); Nu se recomandă utilizarea concomitentă de tamoxifen.

Observație: extractele gemoterapice se recomandă, în general, în scheme terapeutice ce conțin 3-4 extracte, care acoperă mai multe aspecte ale specificului patologiei respective și nu înlocuiesc medicația specifică.

Mod de administrare – vezi prospect produs