Telefonul pacientului: 0800 800 433 (gratuit in reteaua Romtelecom)
Program de apelare: Luni - Vineri, intre 9.00 - 11.00
 
Miercuri, 11 Iunie 2014 00:00

A V-a Conferinţă naţională de gemoterapie - o conferinţă aniversară

Gemoterapia -  ramura mai tânără a fitoterapiei - a împlinit anul acesta 20 de ani în România şi aproape 60 de ani în lume. Această frumoasă aniversare a fost celebrată într-un cadru deosebit, la un eveniment deosebit - conferinţa naţională de gemoterapie cu participare internaţională, aflată la a V-a ediţie. Ca de obicei, Laboratoarele Plantextrakt - firma care a introdus gemoterapia în ţara noastră - a fost sponsorul şi coorganizatorul manifestării.

A V-a Conferinţă naţională de gemoterapie - o conferinţă aniversară
A V-a Conferinţă naţională de gemoterapie - o conferinţă aniversară

Conferinţa de anul acesta a inclus numeroase evenimente speciale:
-    decernarea trofeului “Gemoterapia” doamnei dr.Simona Niţu - pentru cei 20 de ani de studiu dedicaţi gemoterapiei, fiind printre primii medici prescriptori ai extractelor gemoterapice;
-    decernarea premiului special “Pol Henry” doamnei dr. Zsuzsanna Giurgiuman, medic de familie din Cluj-Napoca, lector şi colaborator permanent al Asociaţiei Române de Gemoterapie şi Homeopatie;
-    includerea în rândul membrilor de onoare ai ARGH pe doamna dr.Didi Surcel, cercetător în domeniul imunologiei, medic homeopat şi gemoterapeut;
-    decernarea de diplome de onoare unor medici şi farmacişti care s-au evidenţiat în activitatea din domeniul gemoterapiei;
-    lansarea volumului III al publicaţiei periodice a ARGH, Acta gemmotherapeutica;
-    şi nu în ultimul rând lansarea noii game de gemoterapice Plantextrakt - eveniment realizat într-un cadru festiv deosebit.

A V-a Conferinţă naţională de gemoterapie - o conferinţă aniversară
A V-a Conferinţă naţională de gemoterapie - o conferinţă aniversară
A V-a Conferinţă naţională de gemoterapie - o conferinţă aniversară

Lucrările conferinţei au adus auditoriului numeros - peste 200 de medici şi farmacişti - subiecte interesante, prezentate de către invitaţi din ţară şi din străinătate.
Din partea Laboratoarelor Plantextrakt au fost prezentate de către doamna dr.chim.farm. Neli Olah, director Cercetare/Dezvoltare, lucrările:
“Studiu comparativ al tincturilor obţinute din plante proaspete şi din plante uscate; asocieri benefice de tincturi cu extracte gemoterapice”
şi
“Ipoteze de mecanisme de acţiune la nivel celular şi molecular a unor extracte gemoterapice a căror componente active au fost determinate prin studii fitochimice”
Cea de-a doua lucrare a fost deja inclusă în volumul III al publicaţiei Acta gemmotherapeutica.

Invitat de onoare al conferinţei, prof. Fernando Pitera a venit cu două prezentări foarte interesante, ce au îmbinat partea teoretică cu exemplificări din cazuistica medicală proprie şi cea a fondatorului metodei, dr.Pol Henry, evidenţiind abordări inedite ale gemoterapicelor recomandate.
La finalul conferinţei, prof. Pitera a lansat invitaţia de a colabora tot mai mult cu specialiştii români, iar domnul Nick Churchill şi-a exprimat admiraţia pentru felul în care gemoterapia s-a dezvoltat în România, pe care a numit-o “epicentrul gemoterapiei mondiale”.

Începem deja să ne gândim la conferinţa de anul viitor, la proiecte pe care să le lansăm pentru susţinerea şi dezvoltarea gemoterapiei.
Invităm medicii şi farmaciştii să descopere sau să redescopere zi de zi în practica lor medicală/farmaceutică, acest minunat domeniu al terapiilor natiurale!

2153 Vizualizari

Informatii utile

Articole pe teme de interes pentru sustinerea sanatatii

Evenimente

La zi despre actiunile pe care le intreprindem

Picătura verde

Emisiune despre sănătate - cum să o menținem sau să o redobândim cu ajutorul gemoterapiei

Intră în Echipa Plantextrakt

 

Newsletter

Contact

+(4)0264-260688, +(4)0264-260404
 

407059 Rădaia fn,
jud. Cluj, România
 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.